Contacteer ons

Nieuws

Ex Emile Ratelband over mishandeling: Zo zag het even met een tiran eruit

Gepubliceerd

op

Moon van Buren, ex-vrouw van Emile Ratelband, zegt slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Acht jaar geleden gingen de twee uit elkaar en haar leven staat sindsdien alleen nog maar meer op z’n kop. Moon vindt het tijd om haar verhaal bekend te maken en dat doet ze bij De Telegraaf. ,,Ik denk niet meer dat ik mijn kinderen bescherm door mijn mond te houden…”

,,Mijn ex is een man met meerdere gezichten.” vertelt Moon in het interview waarop. ,,De leuke en gezellige kant die hij, toen ik hem net kende, voornamelijk liet zien. De gevaarlijke, destructieve kant zag ik pas later.” Terwijl Moon al een keer aangifte tegen Emile Ratelband had gedaan wegens mishandeling, was het stel twee kinderen later nog samen. ,,Ik was bang van hem en bleef toen, hoe onbegrijpelijk voor sommigen nu achteraf, toch bij hem.”

Onder het juk van een tiran leven

De mishandelingen gingen van kwaad tot erger en het huwelijk veranderde in een helse nachtmerrie. ,,Hij probeerde me omver te rijden, dreigde de kinderen van me weg te nemen, probeerde me te wurgen en schold me uit voor van alles en nog wat.” bekend de ex van Ratelband. Ook in het bijzijn van hun kinderen schaamde Emile zich niet om zijn vrouw te mishandelen. ,,Ik raakte mezelf totaal kwijt. Van een vrouw die alles had, veranderde ik in iemand die onder het juk van een tiran leefde.”

Vluchten

In 2013 vluchtte Moon met haar kinderen naar haar ouders in Rotterdam. Vooral haar zoon was er slecht aan toe en was zo bang dat hij niet naar zijn vader durfde. Toen Ratelband in 2016 werd veroordeeld voor een van de mishandelingen, deed de Raad voor de Kinderbescherming het af met ,,de kinderen hebben toch geen blauwe plekken, dus laat ze gewoon naar hun vader gaan”, onthult van Vuren.

Rollen omgedraaid

,,Ondertussen kwam mijn ex met steeds gekkere verhalen” vertelt Moon en werden de rollen omgedraaid. Ratelband zei dat ze aan de drugs was, haar kinderen mishandelde en bipolair was. Ook zorgde hij dat hun zoon bij Moon werd weggehaald ,,en ik was ineens de moeder die niet meewerkte”.

Missie

,,Door nu voor het eerst naar buiten te treden wil ik zichtbaar maken dat het hele systeem niet werkt”, aldus Moon. Haar missie is dat haar verhaal het leed van de ouders in de toekomst kan voorkomen. Ze vindt dat verschillende jeugdzorg-instanties elkaar ten kosten van de ouders en kinderen het hand boven het hoofd houden. ,,Ik vind dat de wijze waarop de staat met huiselijk geweld omgaat in de context van scheiding omgaat, moet stoppen”, aldus van Buren.

Reactie Ratelband

Emile Ratelband geeft een korte reactie aan De Telegraaf: ,,Het boek ‘Moon’ is dicht. Alle rechtszaken van de laatste jaren heeft zij verloren. Zij zoekt nu met ‘aar verhaal’, dat ik ten stelligste weerspreek, de publiciteit, terwijl de rechter, in het belang van de kinderen, toegezegd is niet meer te doen. Ik probeer mijn, hoe moeilijk ook want veel van wat Moon zegt is niet waar, wel aan deze toezegging te houden en daarom laat ik het hierbij”, aldus Ratelband.

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending