Contacteer ons

Nieuws

‘Familie Meiland vertrekt uit weggejaagd Hengelo’

Gepubliceerd

op

Burgemeester MARIANNE BESSELINK, raadslieden en ambtenaren van gemeente Bronckhorst lijken geen minuut te treuren nu bekend is geworden dat de Meilandjes hun stulpje in Hengelo hebben verkocht. Het gesteggel rondom het illegaal verbouwen van hun boerderij zette de relatie tussen de tv-familie en de gemeente op scherp. Inwoners zijn ook al blij dat MARTIEN en de zijnen vertrekken.

Ze waren er nog nooit geweest toen ze er, vanuit Frankrijk, vorig jaar besloten te gaan wónen. MARTIEN en ERICA MEILAND hadden in het Gelderse Hengelo een huis gezien dat hen wel beviel en besloten het onmiddellijk te kopen. Het voldeed vrijwel helemaal aan alle eisen en verwachtingen. En wat er nog niet in orde was… over een verbouwinkje meer of minder heeft een Meiland het niet.
Toch hadden ze zich daar, eenmaal terug in eigen land, beter even in kunnen verdiepen. Wat zich in Frankrijk afspeelt achter het kasteelhek deert de gemeente niet, wie hier aan het timmeren slaat, krijgt onmiddellijk de inspectie op bezoek. Voor de SBS6-familie betekende dat het begin van het einde in Hengelo. Hun plannen een opslag als appartement voor dochter MAXIME in te richten, viel in verkeerde aarde en een mouw bleek er niet aan te passen.
De woning lijkt inmiddels verkocht, in Noordwijk werd een nieuwe villa gevonden en dus is het wachten alleen nog op de dag dat de familie – die het liefst alles in eigen beheer doet – een eigen verhuiswagen aanschaft.

Exorbitant
De liefde tussen de dorpelingen en de Meilandjes is over. Een van hen, GERARD LUBBERS, zegt onomwonden: ,,Wat mij betreft pakken ze snel hun koffers. Ze horen hier niet. Soms was het hier exorbitant druk met dagjesmensen die naar ze op zoek gingen. We zijn hier te nuchter voor die poppenkast.’’ Een medewerkster van een supermarkt bewaart evenmin warme herinneringen aan het beroemde tv-gezin. ,,Ze komen altijd een vracht pakketjes ophalen bij de balie. Boodschappen doen ze hier nauwelijks. Voor de rest zeiden ze amper iets tegen ons.’’
Niet veel mensen wisten voor de serie dat er nóg een Hengelo was. Maar daar gingen de inwoners niet merkbaar onder gebukt. Nog geen halfjaar nadat de familie in de rustieke, lommerrijke Achterhoek een grote boerderij kocht, was van een goede verstandhouding tussen deze bewoners en de gemeente geen sprake meer. Het gesteggel over het niet naleven van het bestemmingsplan resulteerde in een versneld vertrek uit het boerendorp.
Burgemeester MARIANNE BESSELINK van de gemeente Bronckhorst wil niet ingaan op de ontstane problemen. Maar op haar stadhuis ontstond het idee dat Martien en Erica er lukraak op los bouwden zonder vergunningen. Raadsleden vinden dat de gemeente de juiste beslissing heeft genomen. ,,Logisch dat er is ingegrepen’’, zegt fractievoorzitter WILKO PELGROM van het CDA. ,,Ze moeten zich gewoon aan de regels houden.’’
Dat vindt HERMAN VAN ROOIJEN van GroenLinks ook. ,,Het kan niet zo zijn dat ze maar hun gang kunnen gaan. Je hoort je aan de voorschriften te houden. Ook de familie Meiland.’’ In al het gekrakeel mengt zich ook raadslid DICK EBBERS van de gecombineerde partij ChristenUnie-SGP, van wie moeilijk gezegd kan worden dat hij Martiens grootste fan is. Toch hield hij de familie, al dan niet via de televisie, scherp in de gaten. ,,Er ontstonden steeds meer woningen en compartimenten rondom de boerderij. Dat gebeurde allemaal illegaal en dan ligt het voor de hand dat de ambtenaren in actie komen.’’
Al met al lijkt het er niet op dat de SBS6-sterren, binnenkort weer te zien op die zender, een groots afscheid krijgen. Erica Meiland zegt bijna buikpijn van het lachen te krijgen als zij verneemt hoe er in het dorp over haar wordt gepraat. ,,We vinden het allemaal prima’’, reageert ze. ,,Voor ons is dit een bijna afgesloten hoofdstuk.’’

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending