Contacteer ons

Nieuws

Goed nieuws voor Akwasi

Gepubliceerd

op

ZWART en Ongehoord Nederland krijgen officieel de status van aspirant-omroep, heeft demissionair minister voor Media Arie Slob donderdag bekendgemaakt. Dat betekent dat ze de komende vijf jaar programma’s kunnen maken voor de NPO. Omroepen HUMAN, WNL en PowNed krijgen bovendien een vaste plek in het bestel, maar moeten wel samengaan met bestaande omroepen.
De omroepen hebben aan alle regels en eisen voldaan, zegt Slob. De Raad voor Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de NPO hebben positieve adviezen uitgebracht. Ze krijgen vanaf het nieuwe jaar voor vijf jaar een plek in het bestel. Omroep Bersama, gericht op Indische Nederlanders, haalde het niet. Die omroep had te weinig leden.

Volgens de wet zijn er verschillende soorten omroepen. De NOS en NTR zijn taakomroepen en hebben een vaste rol bij de NPO. ZWART en ON! worden aspirant-omroepen, net zoals de HUMAN, WNL en PowNed dat de afgelopen jaren waren.

Kanttekeningen
Die laatste drie worden straks volwaardige omroepen met een erkenning, net zoals de VPRO, KRO-NCRV, de EO, AVROTROS, Omroep MAX en BNNVARA. Daarvan mogen er maximaal zes zijn in Nederland. Dat betekent dat ze zich moesten aansluiten bij een van de bestaande omroepen. HUMAN voegt zich bij de VPRO, WNL bij Omroep Max en PowNed bij AVROTROS.
Slob merkt wel op dat er “kanttekeningen” waren bij de adviezen om ON! en ZWART toe te laten tot het bestel. Die hebben te maken met twijfels of de beide aspiranten wel dezelfde ideeën hebben over onafhankelijke journalistiek als de NPO. Het gaat dan vooral om de manier waarop ON! de onafhankelijkheid van de NOS in twijfel trekt. Er kwam ook kritiek op Akwasi, die betrokken is bij ZWART. Hij zette een EO-journalist onder druk omdat hij boos was over de manier waarop hij werd geïnterviewd. Houden de omroepen zich niet aan de regels, dan verliezen ze mogelijk hun recht om uit te zenden. Het onafhankelijke Commissariaat ziet hier op toe.
Bij de toelating van omroepen wordt vooral gekeken of ze aan de eisen voldoen rond ledenaantallen. Inhoudelijke of kwalitatieve criteria spelen nog nauwelijks een rol, merkt Slob op. Hij zou dat graag anders zien, maar hoe dat precies geregeld moet worden, weet de minister nog niet. Volgens Slob moet de overheid terughoudend zijn in het beoordelen van de berichtgeving van de omroepen omdat die onafhankelijk zijn. Het is vooral aan de wetenschap en de journalistiek zelf om verspreiding van valse informatie tegen te gaan, aldus de bewindsman.

Lees verder

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending