Contacteer ons

Nieuws

Het spinnenseizoen is begonnen: 5 tips om ze buiten te houden

Gepubliceerd

op

De herfst is het seizoen van de spin. Nu de temperaturen beginnen te dalen, komen ze weer tevoorschijn. Krijg je al de kriebels bij het idee? We hebben 5 tips voor je om die kleine beestjes buiten de deur te houden.

Als het kouder wordt, is het tijd voor spinnen om hun schuilplaats te verlaten. Waarom? De mannetjesspinnen moeten op de versiertoer. Ze gaan op zoek naar vrouwtjes om mee te paren. Die vrouwtjes leggen maar liefst 100 tot 200 eitjes per keer. Dit doen ze op hun web. Dus mocht je nog geen spinnen gespot hebben, maar wel al een web hebben zien hangen, dan weet je dat er al een flinke paringsdans aan de gang is geweest.

Hallo, meneer spin
Dan nog even over die schuilplaatsen waar ze dus allemaal massaal weer uit komen: dat kan zomaar een hoekje van jouw huis zijn. Je wilt er misschien niet aan denken, maar alle hoekjes, gaatjes en kiertjes van jouw heerlijk verwarmde huis, zijn ideale plekken voor spinnen. Dus zodra meneer spin besluit zijn schuilplaats verlaten, kun je hem zomaar in je woonkamer tegenkomen.

Mijn huis uit!
Allereerst: wat kun je het beste doen als je een spin tegenkomt? Natuurlijk mag je eerst even gillen. Daarna gaan we voor een efficiëntere aanpak. Probeer de spin in een glas te vangen. Schuif een papiertje onder een glas en laat ‘m buiten vrij. Doodslaan kan je eerste ingeving zijn, als je niet zo’n spinnenvriend bent, maar dit raden we af. Spinnen zijn heel nuttig voor het ecosysteem, dus we hebben ze nodig.

Hoe zorg je er nou voor dat spinnen jouw huis vermijden?

1. Ruim op
Door veel rommel in huis te hebben, creëer je allemaal extra fijne schuilplekjes voor de spin. Een vies huis trekt ook andere insecten aan. En een huis vol insecten is een groot voedselparadijs voor de spin.

2. Kieren en gaten
Heb je veel kieren en gaten in huis? Dan kan het slim zijn om deze dicht te laten maken. Zo maak je het een stuk moeilijker voor spinnen om je huis in te komen. Ze komen immers niet netjes door de voordeur.

3. Middeltjes
Spinnen hebben een hekel aan een aantal middeltjes. Ten eerste haten ze de geur van citroen. Een bakje citroensap neerzetten op een plek waar spinnen naar binnen komen, kan dus heel effectief zijn. Daarnaast hebben ze een hekel aan pepermuntolie en azijn, dus ook dit kun je in een bakje doen of zelfs door je huis sprayen.

4. Voor de poes
Neem een kat! Een kat is een echte spinnenverdelger. Katten rennen graag achter alles aan dat beweegt en peuzelen graag een spinnetje voor je op.

5. Buitenlampen
Zet je buitenlampen uit. Zoals je weet trekken buitenlampen muggen aan. En spinnen zijn weer dol op muggen. Daarom kun je de boel beter uit laten.

Bron: HLN, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending