Contacteer ons

Nieuws

Het spinnenseizoen is begonnen: 5 tips om ze buiten te houden

Gepubliceerd

op

De herfst is het seizoen van de spin. Nu de temperaturen beginnen te dalen, komen ze weer tevoorschijn. Krijg je al de kriebels bij het idee? We hebben 5 tips voor je om die kleine beestjes buiten de deur te houden.

Als het kouder wordt, is het tijd voor spinnen om hun schuilplaats te verlaten. Waarom? De mannetjesspinnen moeten op de versiertoer. Ze gaan op zoek naar vrouwtjes om mee te paren. Die vrouwtjes leggen maar liefst 100 tot 200 eitjes per keer. Dit doen ze op hun web. Dus mocht je nog geen spinnen gespot hebben, maar wel al een web hebben zien hangen, dan weet je dat er al een flinke paringsdans aan de gang is geweest.

Hallo, meneer spin
Dan nog even over die schuilplaatsen waar ze dus allemaal massaal weer uit komen: dat kan zomaar een hoekje van jouw huis zijn. Je wilt er misschien niet aan denken, maar alle hoekjes, gaatjes en kiertjes van jouw heerlijk verwarmde huis, zijn ideale plekken voor spinnen. Dus zodra meneer spin besluit zijn schuilplaats verlaten, kun je hem zomaar in je woonkamer tegenkomen.

Mijn huis uit!
Allereerst: wat kun je het beste doen als je een spin tegenkomt? Natuurlijk mag je eerst even gillen. Daarna gaan we voor een efficiëntere aanpak. Probeer de spin in een glas te vangen. Schuif een papiertje onder een glas en laat ‘m buiten vrij. Doodslaan kan je eerste ingeving zijn, als je niet zo’n spinnenvriend bent, maar dit raden we af. Spinnen zijn heel nuttig voor het ecosysteem, dus we hebben ze nodig.

Hoe zorg je er nou voor dat spinnen jouw huis vermijden?

1. Ruim op
Door veel rommel in huis te hebben, creëer je allemaal extra fijne schuilplekjes voor de spin. Een vies huis trekt ook andere insecten aan. En een huis vol insecten is een groot voedselparadijs voor de spin.

2. Kieren en gaten
Heb je veel kieren en gaten in huis? Dan kan het slim zijn om deze dicht te laten maken. Zo maak je het een stuk moeilijker voor spinnen om je huis in te komen. Ze komen immers niet netjes door de voordeur.

3. Middeltjes
Spinnen hebben een hekel aan een aantal middeltjes. Ten eerste haten ze de geur van citroen. Een bakje citroensap neerzetten op een plek waar spinnen naar binnen komen, kan dus heel effectief zijn. Daarnaast hebben ze een hekel aan pepermuntolie en azijn, dus ook dit kun je in een bakje doen of zelfs door je huis sprayen.

4. Voor de poes
Neem een kat! Een kat is een echte spinnenverdelger. Katten rennen graag achter alles aan dat beweegt en peuzelen graag een spinnetje voor je op.

5. Buitenlampen
Zet je buitenlampen uit. Zoals je weet trekken buitenlampen muggen aan. En spinnen zijn weer dol op muggen. Daarom kun je de boel beter uit laten.

Bron: HLN, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending