Contacteer ons

Econimie

Horrorvideo | Mike in Spanje aangevallen door krokodil in zwembad!

Gepubliceerd

op

Op vakantie gaan naar Spanje gaat tegenwoordig helaas niet meer zonder gevaren. Overal aan de kust rond het land worden de laatste maanden haaien gespot. De haaien lijken zich steeds dichter bij de kust tussen mensen te willen begeven, waarschijnlijk opzoek naar voedsel. Wetenschappers vermoeden dat hun natuurlijke voedselbronnen elders flink verminderd zijn waardoor ze nieuwe gebieden moeten uitkammen voor voedsel. Mogelijk komt dit door overbevissing en klimaatverandering. Maar wanneer je niet aan de kust zit lijk je ook niet altijd even veilig te zijn. Recordtemperaturen worden gemeten en in sommige plaatsjes kan het kwik oplopen tot ruim 45 graden. Geen pretje natuurlijk, maar wanneer je aan het zwembad kan vertoeven, dan is het misschien nog wel uit te houden.

Mike komt krokodil tegen in zwembad in Spanje

In een all-inclusive resort of hotel kan natuurlijk weinig mis gaan. Het eten wordt voor je gemaakt, je kunt oneindig veel drankjes bestellen en lekker in het zwembad liggen zonder uit te hoeven kijken voor haaien. Dan moet je natuurlijk nog hopen dat je ‘adults only’ hotel niet vlak naast een kinderopvang zit. Mike aka de Amsterdamse Freek Vonk komt al jaren in hetzelfde hotel. Het zwembad ziet er heerlijk uit, alleen Mike heeft een krokodil gespot. Mike besluit, ondanks het grote gevaar, toch even een kijkje te nemen:

Lees verder

Econimie

Benzineprijzen opnieuw veel hoger: Dit betaal je in 2024 voor een litertje Euro 95!

Gepubliceerd

op

Door

De benzineprijzen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Misschien weet je niet meer wat je vroeger voor een litertje Euro 95 betaalde, maar in 1990 was dat namelijk nog maar 36,2 eurocent per liter. Zo’n 18 jaar later, in 2008, is die prijs gestegen naar 69,4 eurocent per liter. Nog steeds niet veel natuurlijk. In 2015 zaten we al rond de 1,66 per liter. Vandaag de dag zal je ongeveer 2,23 betalen voor een liter benzine aan de snelweg. Wanneer je aan een niet-snelweg tankstation pompt zit je iets boven de 2 euro. Een flinke verhoging en dat ga je natuurlijk zien aan je maandlasten. Maar wanneer je dacht dat we nu de hoofdprijs betalen, dan hebben we een vervelende mededeling voor je. Pieter Omtzigt heeft Kamervragen gesteld over de mogelijke stijging van de benzinekosten in 2024, en die zijn fors.

Benzineprijzen opnieuw omhoog!

In een post op Twitter heeft Omtzigt laten weten: “De gewone zorgen blijven. Daarom stelde ik deze Kamervragen over accijnzen per 1 juli. Riemen vast! Zonder extra maatregelen wordt een liter benzine 20,95 cent duurder op 1 januari 2024.” Aangezien er nog steeds accijnsverlaging op de benzineprijs zit betalen we nog niet de volle mep, hoewel dat wel zo lijkt gezien de prijzen van ruim 2 euro. Met deze verhoging zal een litertje, met de huidige benzineprijs, zo’n 2,44 euro gaan kosten. Dat is natuurlijk alleen wanneer de benzineprijs gelijkt blijft. Het is natuurlijk altijd nog altijd mogelijk dat deze weer gaan stijgen in de tussentijd en dan gaan we mogelijk richting de 3 euro per liter. Het ziet er naar uit dat benzine een luxeproduct aan het worden is:

Lees verder

Econimie

Toch maar weer benzine rijden | ‘Zó bizar veel belasting betaal je voor elektrische auto in 2026!’

Gepubliceerd

op

Door

Een elektrische auto of toch maar een auto op benzine kopen? Het is tegenwoordig een lastige keuze omdat het mogelijk in de toekomst veel geld kan schelen. Een elektrische wagen kost bij aankoop vaak een stuk meer dan een auto die op benzine rijdt, maar men zegt dat benzine weer stukken duurder is dan elektriciteit. Echter was dat verschil een paar jaar geleden nog wel groot, tegenwoordig scheelt het je nog geen 2 cent per kilometer. Rijdt je héél veel kilometers, dan kan het misschien nog wel aantikken. Of je de kosten eruit gaat halen vanwege de duurdere auto is natuurlijk nog maar de vraag. Je moet het dus puur doen voor het verminderen van je CO2-uitstoot. Die zou voor de elektrische automobilisten zo’n 60% lager zijn. Daarbij is de productie van de batterij etc. mee ingenomen. Maar…

Belasting voor elektrische auto wordt hoger dan voor benzine auto

Wanneer je een elektrische automobilist bent, dan hoef je vandaag de dag géén wegenbelasting gaan betalen. In 2026 is dat echter helemaal voorbij en zal jouw elektrische karretje zijn privileges verliezen. Wegenbelasting betalen zullen gebruikers vanaf 2025 al moeten doen, maar in dat zal dan nog met 75 procent korting mogen. In 2026 zal iedereen weer de volle mep moeten betalen aan wegenbelasting. Aangezien die elektrische bakken een stuk zwaarder zijn dan de benzine-versies, zal ook de wegenbelasting een stuk hoger uitvallen. Autovisie meld dat de wegenbelasting voor een Volkswagen Golf op benzine in de provincie Utrecht 624 euro per jaar bedraagt. Voor een elektrische Volkswagen ID.3 zal je bijna het dubbele kwijt zijn, namelijk 1112 euro. We vermoeden dat dit niet heel veel mensen over de streep gaat helpen om elektrisch te gaan rijden:

Lees verder

Econimie

Roddelpraat komt met triest nieuws | ‘Peter Gillis (61) is overleden’

Gepubliceerd

op

Door

Jan Roos en Dennis Schouten van Roddelpraat en Peter Gillis hebben een behoorlijk geschiedenis met elkaar. De mannen van Roddelpraat nemen de vakantieparkmagnaat constant in de zeik en hebben dan ook regelmatig heftige onthullingen over Gillis gedaan. Jan Roos en Dennis Schouten hebben Gillis onder andere beschuldigd van wapenbezit, mishandeling en andere behoorlijk kwalijke zaken. In de tijd dat Gillis nog een relatie had met Nicol Kremers werd Nicolleke ook regelmatig te kakken gezet in de shows. Nu die relatie voorbij is hebben ze Nicol weten te strikken voor de show, zo’n drie weken geleden. Hierin heeft Nicol zich flink uitgelaten over Peter en heeft ze onder andere vertelt 4,5 jaar cel te eisen voor Gillis vanwege de mishandelingen en bedreigingen. Ook de nieuwe vriendin van Peter heeft Jan en Dennis niet kunnen ontlopen. De heren beschuldigden haar van betrokkenheid van kinderbescherming, mishandeling, oplichting en alcoholisme.

Roddelpraat maakt bizarre video over Peter Gillis

Al met al kunnen we wel zeggen dat Peter niet lekker ligt bij Jan Roos en Dennis Schouten. En wanneer je ruzie hebt met de heren van Roddelpraat, dan kun je een hoop verwachten. De heren hebben al eens shirts met de beroemde bedreiging van Peter gemaakt: “Loopt niet goed af!” Deze woorden sprak Gillis uit nadat hij een telefoontje kreeg van Dennis Schouten tijdens een Roddelpraat-uitzending. Gillis werd hier ‘onder valse voorwendselen’ gebeld over het mishandelen van vrouwen en in elkaar slaan van mannen. Het is duidelijk dat de ruzie tussen Gillis en Roddelpraat nog niet is gaan liggen. De heren hebben een video op Instagram geplaatst waarin Jan Roos als piloot met een vliegtuig op Gillis crasht. Vervolgens verschijnt er een overlijdensbericht van Peter:

Lees verder

Trending