Contacteer ons

Nieuws

Huilt je hond wel eens? Dít kunnen de oorzaken zijn

Gepubliceerd

op

Hondeneigenaren hebben het vast wel eens meegemaakt: je hond klinkt als het luchtalarm op de eerste maandag van de maand. Hoewel onze viervoeters ons veel duidelijk kunnen maken, is het soms een raadsel waarom hij huilt. Ze hebben hier verschillende redenen voor.

Het is dus niet omdat ze zo ‘zielig’ zijn.

Oorsprong

De oorsprong van het huilen van onze honden, gaat terug naar toen ze nog in het wild leefden. Volgens dierenarts Lynn Buzhardt, konden honden op deze manier hun roedel laten weten waar ze waren, en gold het als een territoriale waarschuwing voor naderende dieren. Dit oerinstinct van honden speelt tegenwoordig nog regelmatig op, al gebeurt dit bij het ene ras vaker dan bij het andere. Ze gebruiken hun gehuil om te laten weten dat ze aanwezig zijn, of om indringers af te schrikken. Toch zijn dit niet de enige redenen waarom onze pluizenbollen soms losbarsten.

1. Prikkels

Er zijn verschillende prikkels die het oerinstinct van een hond kunnen triggeren. Zo reageren sommige honden op het geluid van een sirene, omdat dit ergens een beetje lijkt op het gehuil van een wolf. Het verschilt echt per hond op welke prikkels hij reageert.

2. Aandacht

Als je hond of pup huilt kun je er bijna niet omheen. En dat is precies waar ze op uit zijn. Als ze even niet genoeg aandacht krijgen zullen ze dit laten merken. Het kan ook voor komen dat je hond bijvoorbeeld begint te janken als ‘ie een andere hond voor het raam langs ziet lopen. Hij wil dan laten weten dat hij aanwezig is.

3. Nerveus of verlatingsangst

Het gehuil van je hond kan ook worden veroorzaakt door verlatingsangst of nervositeit. Het is wel belangrijk om het verschil tussen beide gevallen te weten. “Als je van je buurvrouw te horen krijgt dat je hond de hele dag heeft gehuild terwijl jij aan het werk was, is dit een duidelijk symptoom van verlatingsangst. Maar als je hond huilt wanneer je binnenkomt of wanneer je met zijn eten aan de slag gaat, is ‘ie waarschijnlijk gewoon nerveus”, legt buzhardt uit.

4. Gewond

Toch zou er ook meer aan de hand kunnen zijn. Het gehuil kan namelijk betekenen dat je hond pijn heeft. Over het algemeen klinkt het gehuil van pijn anders dan het gehuil om bijvoorbeeld aandacht , maar bij twijfel kan het geen kwaad om even een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Bron: Purewow.com, Margriet Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending