Contacteer ons

Nieuws

Huilt je hond wel eens? Dít kunnen de oorzaken zijn

Gepubliceerd

op

Hondeneigenaren hebben het vast wel eens meegemaakt: je hond klinkt als het luchtalarm op de eerste maandag van de maand. Hoewel onze viervoeters ons veel duidelijk kunnen maken, is het soms een raadsel waarom hij huilt. Ze hebben hier verschillende redenen voor.

Het is dus niet omdat ze zo ‘zielig’ zijn.

Oorsprong

De oorsprong van het huilen van onze honden, gaat terug naar toen ze nog in het wild leefden. Volgens dierenarts Lynn Buzhardt, konden honden op deze manier hun roedel laten weten waar ze waren, en gold het als een territoriale waarschuwing voor naderende dieren. Dit oerinstinct van honden speelt tegenwoordig nog regelmatig op, al gebeurt dit bij het ene ras vaker dan bij het andere. Ze gebruiken hun gehuil om te laten weten dat ze aanwezig zijn, of om indringers af te schrikken. Toch zijn dit niet de enige redenen waarom onze pluizenbollen soms losbarsten.

1. Prikkels

Er zijn verschillende prikkels die het oerinstinct van een hond kunnen triggeren. Zo reageren sommige honden op het geluid van een sirene, omdat dit ergens een beetje lijkt op het gehuil van een wolf. Het verschilt echt per hond op welke prikkels hij reageert.

2. Aandacht

Als je hond of pup huilt kun je er bijna niet omheen. En dat is precies waar ze op uit zijn. Als ze even niet genoeg aandacht krijgen zullen ze dit laten merken. Het kan ook voor komen dat je hond bijvoorbeeld begint te janken als ‘ie een andere hond voor het raam langs ziet lopen. Hij wil dan laten weten dat hij aanwezig is.

3. Nerveus of verlatingsangst

Het gehuil van je hond kan ook worden veroorzaakt door verlatingsangst of nervositeit. Het is wel belangrijk om het verschil tussen beide gevallen te weten. “Als je van je buurvrouw te horen krijgt dat je hond de hele dag heeft gehuild terwijl jij aan het werk was, is dit een duidelijk symptoom van verlatingsangst. Maar als je hond huilt wanneer je binnenkomt of wanneer je met zijn eten aan de slag gaat, is ‘ie waarschijnlijk gewoon nerveus”, legt buzhardt uit.

4. Gewond

Toch zou er ook meer aan de hand kunnen zijn. Het gehuil kan namelijk betekenen dat je hond pijn heeft. Over het algemeen klinkt het gehuil van pijn anders dan het gehuil om bijvoorbeeld aandacht , maar bij twijfel kan het geen kwaad om even een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Bron: Purewow.com, Margriet Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending