Contacteer ons

Nieuws

In deze landen zijn toeristen weer welkom – met een vaccinatiebewijs

Gepubliceerd

op

We smachten weer naar reizen, maar voorlopig zijn de grenzen nog hermetisch dicht. Of toch niet helemaal? Steeds meer landen werken aan een vaccinatiepaspoort of hebben zelfs de inreisregels al versoepeld, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De vakantie zonder verplichte isolatie komt weer in beeld.
Sterker nog: verschillende Europese landen hebben de regels al versoepeld. In Europa zijn het Polen, Roemenië, IJsland, Estland en Cyprus die als eerste met een losser grensbeleid komen. Ook tropische bestemmingen – zoals de Seychellen – verwelkomen bezoekers met een prik in de bovenarm. Dat betekent dat vakantiegangers zich niet eerst hoeven op te sluiten in een hotel, of andere vrijheidsbeperkende coronamaatregelen hoeven te ondergaan.
Nadeel is echter dat vanuit Nederland het reizen nog steeds wordt afgeraden. Dat geldt ook voor Nederlanders die al een coronavaccin hebben gekregen. Het reisadvies voor de hele wereld is oranje, en dus worden vakantietripjes nog niet geadviseerd. En de quarantaine bij terugkeer op Hollandse bodem blijft bestaan.

Dit zijn de regels van de landen die de vaccin-reizigers toelaten. De landen staan op alfabetische volgorde.

Cyprus
Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen.

Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen. Deze regel gaat in ieder geval voor EU-reizigers gelden, waardoor het ook voor Nederlanders een stuk makkelijker wordt het eiland aan te doen.
Deze maand nog sloot Cyprus een deal met Israël om toeristen toe te laten. De Israëliërs hebben de afgelopen maanden wereldwijd het hoogste percentage van de bevolking weten te vaccineren.

Denemarken
Nog even wachten, en dan kunnen gevaccineerden ook weer naar Denemarken. Voor de Denen zelf geldt dat zij vermoedelijk rond deze tijd al een ’vaccinatiepaspoort’ kunnen aanvragen, maar via de website van de Deense overheid moet in mei of juni ook de mogelijkheid zijn om vanuit het buitenland een toegangsbewijs voor het land te krijgen.

Estland
In Estland zijn de regels versoepeld met betrekking tot reizen voor personen die een coronaprik hebben gekregen. Toeristen die in de afgelopen zes maanden een vaccin hebben gekregen, hoeven niet in thuisisolatie. Daarvoor is wel een geschreven bewijsstuk voor nodig in het Engels, Russisch of Estisch.
Overigens geldt de uitzondering ook voor mensen die in de afgelopen zes maanden positief zijn getest op Covid-19. Hiervoor moet dan een positief testresultaat worden aangeleverd bij aankomst in Estland. Ook dit schriftelijk bewijs mag niet ouder dan zes maanden zijn.

Georgië
Reizigers die naar Tbilisi of andere delen van het land willen, kunnen aan de grens de vaccinatiepapieren laten zien. „Reizigers uit alle landen, die via de lucht of landsgrens aankomen mogen Georgië binnenreizen als ze een document hebben waarmee ze vaccinatie met een Covid-19-vaccin kunnen aantonen”, schrijft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederlanders die nog geen prik hebben, moeten 72 uur voor vertrek een test doen. Bij aankomst moet een tweede test worden afgenomen.

IJsland
De regels in IJsland zijn nog uitermate strikt, maar twee uitzonderingen maken het voor toeristen toch mogelijk zorgeloos naar het land van de geisers te reizen. Wie een document in Engels, Frans of een Scandinavisch taal meeneemt waarmee een eerdere Covid-besmetting wordt aangetoond, of wie een vaccinatiebewijs kan tonen, mag zonder quarantaine en testen de grens over.

Israël
Israël heeft met verschillende landen een deal gesloten om toeristen over en weer weer toe te laten, mits ze een vaccin hebben gekregen. Dat geldt in ieder geval met Griekenland en Cyprus. Daardoor kunnen vanaf 1 april mensen met een vaccinatiebewijs weer op vakantie in het land.
Ook het Verenigd Koninkrijk is bezig met een deal met Israël. Het is niet duidelijk wanneer een soortgelijke overeenkomst met Nederland bereikt kan worden.

Polen
Sinds eind december moeten vrijwel alle reizigers die Polen bezoeken tien dagen in isolatie. Voor personen die kunnen aantonen dat ze een coronavaccin hebben gekregen, geldt die periode echter niet. Daarvoor is dus wel een schriftelijk bewijs nodig.
Voor bezoekers die geen vaccin hebben – bijvoorbeeld doordat ze nog niet aan de beurt zijn geweest – kunnen ook Polen bezoeken. Daarvoor is echter wel een negatieve test nodig die niet ouder is dan twee dagen.

Roemenië
Nederlanders die op bezoek gaan in Roemenië hoeven tien dagen na het krijgen van de tweede coronaprik niet meer in quarantaine. Deze regel geldt ook voor personen die positief zijn getest op corona. Voorwaarde is dan wel dat er meer dan veertien dagen tussen zit. Ook mag de test niet ouder dan drie maanden zijn.

Seychellen
De eilandengroep Seychellen verwelkomt reizigers uit alle landen die een vaccin hebben genomen. Deze personen hoeven dan niet in isolatie. Hierdoor wordt een toeristische reis naar de archipel een stuk makkelijker.
Voorwaarde is wel dat minimaal twee weken van tevoren de laatste prik in de bovenarm is gezet. Daarnaast is het nog wel verplicht om met een negatieve pcr-test het land in te reizen. Toch vervallen alle isolatie-eisen die voor reizigers zonder vaccin wel gelden.
Bron: de Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending