Contacteer ons

Nieuws

In deze landen zijn toeristen weer welkom – met een vaccinatiebewijs

Gepubliceerd

op

We smachten weer naar reizen, maar voorlopig zijn de grenzen nog hermetisch dicht. Of toch niet helemaal? Steeds meer landen werken aan een vaccinatiepaspoort of hebben zelfs de inreisregels al versoepeld, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De vakantie zonder verplichte isolatie komt weer in beeld.
Sterker nog: verschillende Europese landen hebben de regels al versoepeld. In Europa zijn het Polen, Roemenië, IJsland, Estland en Cyprus die als eerste met een losser grensbeleid komen. Ook tropische bestemmingen – zoals de Seychellen – verwelkomen bezoekers met een prik in de bovenarm. Dat betekent dat vakantiegangers zich niet eerst hoeven op te sluiten in een hotel, of andere vrijheidsbeperkende coronamaatregelen hoeven te ondergaan.
Nadeel is echter dat vanuit Nederland het reizen nog steeds wordt afgeraden. Dat geldt ook voor Nederlanders die al een coronavaccin hebben gekregen. Het reisadvies voor de hele wereld is oranje, en dus worden vakantietripjes nog niet geadviseerd. En de quarantaine bij terugkeer op Hollandse bodem blijft bestaan.

Dit zijn de regels van de landen die de vaccin-reizigers toelaten. De landen staan op alfabetische volgorde.

Cyprus
Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen.

Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen. Deze regel gaat in ieder geval voor EU-reizigers gelden, waardoor het ook voor Nederlanders een stuk makkelijker wordt het eiland aan te doen.
Deze maand nog sloot Cyprus een deal met Israël om toeristen toe te laten. De Israëliërs hebben de afgelopen maanden wereldwijd het hoogste percentage van de bevolking weten te vaccineren.

Denemarken
Nog even wachten, en dan kunnen gevaccineerden ook weer naar Denemarken. Voor de Denen zelf geldt dat zij vermoedelijk rond deze tijd al een ’vaccinatiepaspoort’ kunnen aanvragen, maar via de website van de Deense overheid moet in mei of juni ook de mogelijkheid zijn om vanuit het buitenland een toegangsbewijs voor het land te krijgen.

Estland
In Estland zijn de regels versoepeld met betrekking tot reizen voor personen die een coronaprik hebben gekregen. Toeristen die in de afgelopen zes maanden een vaccin hebben gekregen, hoeven niet in thuisisolatie. Daarvoor is wel een geschreven bewijsstuk voor nodig in het Engels, Russisch of Estisch.
Overigens geldt de uitzondering ook voor mensen die in de afgelopen zes maanden positief zijn getest op Covid-19. Hiervoor moet dan een positief testresultaat worden aangeleverd bij aankomst in Estland. Ook dit schriftelijk bewijs mag niet ouder dan zes maanden zijn.

Georgië
Reizigers die naar Tbilisi of andere delen van het land willen, kunnen aan de grens de vaccinatiepapieren laten zien. „Reizigers uit alle landen, die via de lucht of landsgrens aankomen mogen Georgië binnenreizen als ze een document hebben waarmee ze vaccinatie met een Covid-19-vaccin kunnen aantonen”, schrijft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederlanders die nog geen prik hebben, moeten 72 uur voor vertrek een test doen. Bij aankomst moet een tweede test worden afgenomen.

IJsland
De regels in IJsland zijn nog uitermate strikt, maar twee uitzonderingen maken het voor toeristen toch mogelijk zorgeloos naar het land van de geisers te reizen. Wie een document in Engels, Frans of een Scandinavisch taal meeneemt waarmee een eerdere Covid-besmetting wordt aangetoond, of wie een vaccinatiebewijs kan tonen, mag zonder quarantaine en testen de grens over.

Israël
Israël heeft met verschillende landen een deal gesloten om toeristen over en weer weer toe te laten, mits ze een vaccin hebben gekregen. Dat geldt in ieder geval met Griekenland en Cyprus. Daardoor kunnen vanaf 1 april mensen met een vaccinatiebewijs weer op vakantie in het land.
Ook het Verenigd Koninkrijk is bezig met een deal met Israël. Het is niet duidelijk wanneer een soortgelijke overeenkomst met Nederland bereikt kan worden.

Polen
Sinds eind december moeten vrijwel alle reizigers die Polen bezoeken tien dagen in isolatie. Voor personen die kunnen aantonen dat ze een coronavaccin hebben gekregen, geldt die periode echter niet. Daarvoor is dus wel een schriftelijk bewijs nodig.
Voor bezoekers die geen vaccin hebben – bijvoorbeeld doordat ze nog niet aan de beurt zijn geweest – kunnen ook Polen bezoeken. Daarvoor is echter wel een negatieve test nodig die niet ouder is dan twee dagen.

Roemenië
Nederlanders die op bezoek gaan in Roemenië hoeven tien dagen na het krijgen van de tweede coronaprik niet meer in quarantaine. Deze regel geldt ook voor personen die positief zijn getest op corona. Voorwaarde is dan wel dat er meer dan veertien dagen tussen zit. Ook mag de test niet ouder dan drie maanden zijn.

Seychellen
De eilandengroep Seychellen verwelkomt reizigers uit alle landen die een vaccin hebben genomen. Deze personen hoeven dan niet in isolatie. Hierdoor wordt een toeristische reis naar de archipel een stuk makkelijker.
Voorwaarde is wel dat minimaal twee weken van tevoren de laatste prik in de bovenarm is gezet. Daarnaast is het nog wel verplicht om met een negatieve pcr-test het land in te reizen. Toch vervallen alle isolatie-eisen die voor reizigers zonder vaccin wel gelden.
Bron: de Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Deelnemers Lang Leve de Liefde vergeten soms dat er camera’s hangen: ‘Lijkt wel Lang Leve de Vieze film!’

Gepubliceerd

op

Door

In de dynamische wereld van “Lang Leve de Liefde”, waar ongemak soms de boventoon voert, springen Peggy en Wieger eruit als een geslaagde match.

Hun natuurlijke klik komt duidelijk naar voren tijdens een ontspannen spelletje in het bubbelbad, een ontroerend moment voor degenen die er oog voor hebben.

In de meest recente aflevering realiseren ze zich dat ze wellicht “te perfect bij elkaar passen”, en ze spreken vol lof over elkaars unieke kenmerken.

Hun genegenheid groeit terwijl ze samen dagdromen over een gedeelde toekomst, waarbij Wieger zich voorstelt hoe hij ’s ochtends koffie zet voor Peggy en haar verrast met kleine, liefdevolle gebaren.

De intieme momenten tussen Peggy en Wieger worden niet geschuwd, van Peggy die zich in een piratenkostuum hult tot Wieger die haar verleidt met een speelse lapdance.

In het bubbelbad bereikt hun chemie nieuwe hoogten, terwijl Wieger Peggy teder streelt en zijn verlangens met haar deelt.

Deze innige scènes laten de kijkers verbijsterd achter, waarbij sommigen zelfs de term “Lang Leve de P*rno” introduceren vanwege de onverwachte sensualiteit van hun date.

De vrijmoedige interacties tussen Peggy en Wieger zorgen voor een golf van reacties onder het kijkerspubliek.

Terwijl Peggy haar date probeert te verrassen met haar piratenkostuum, valt Wieger direct voor haar charme.

Maar het hoogtepunt voor de kijkers komt wanneer ze samen in het bubbelbad zijn, waar Wieger Peggy liefdevol streelt en hun passie bijna tastbaar is.

Het is onmiskenbaar dat Peggy en Wieger een sterke connectie hebben die verder gaat dan oppervlakkige gesprekken.

Hun oprechte interesse in elkaar en hun bereidheid om zich open te stellen voor elkaar, maken hun relatie tot een boeiend schouwspel voor de kijkers.

Terwijl sommigen misschien verrast zijn door de intensiteit van hun interacties, is het duidelijk dat Peggy en Wieger zich volledig laten meeslepen door de magie van hun verbinding.

Natuurlijk, met de toenemende intimiteit tussen Peggy en Wieger, komen ook vragen en discussies over de grenzen van privacy en de grens tussen reality-tv en entertainment.

Sommige kijkers juichen hun openhartigheid toe, terwijl anderen zich afvragen of het wel gepast is om zo’n intieme momenten op nationale televisie te delen.

Desalniettemin blijft het fascinerend om te zien hoe Peggy en Wieger hun relatie verkennen en verdiepen in de bijzondere setting van “Lang Leve de Liefde”.

Hun oprechte emoties en passie voor elkaar bieden een welkome afwisseling in een wereld vol oppervlakkige connecties en vluchtige ontmoetingen.

En hoewel sommigen wellicht grappen maken over “Lang Leve de P*rno”, is het duidelijk dat Peggy en Wieger’s verhaal veel meer is dan alleen sensatie.

Het is een verhaal van echte liefde, in al zijn oprechtheid en intensiteit, dat het publiek keer op keer weet te boeien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Cosmetische ingreep Sylvia Geersen gaat helemaal mis: ”Ik ben verminkt”

Gepubliceerd

op

Door

Het is tegenwoordig ‘in’ om aan jezelf te laten sleutelen. Veel mensen hebben het idee dat ze daar mooier van worden. Aan ingrepen kleven natuurlijk ook risico’s, want er is geen garantie dat het goed gaat. Sylvia Geersen kan hier inmiddels over meepraten.

Wenkbrauwen

Sylvia besloot haar wenkbrauwen te laten tatoeëeren, iets dat veel vrouwen doen. Daarvoor heeft ze een PMU-behandeling (permanente make up) ondergaan.
Helaas voor haar is er een ernstige fout gemaakt door de salon waar Sylvia de behandeling liet uitvoeren en nu loopt ze rond met één wenkbrauw minder. Op Instagram schiet Geersen flink uit haar slof. Ze spreekt zelfs van ‘pure verminking’.
”Ze werden veel te donker en dik, waarna het de volgende behandeling werd weggelaserd”, zo schrijft Sylvia in een Instagramverhaal. ”Helaas waren mijn wenkbrauwen toen nog een open wond, en als gevolg daarvan zijn veel van mijn haartjes niet teruggekomen.”

Ruzie

Sylvia kan alleen nog maar huilen en het is nog erger geworden omdat de salon die de behandeling uitvoerde, ontkent dat er een fout is gemaakt.
”De eigenaresse lijkt te ontkennen dat dit door het laseren komt. Maar mijn haartjes zijn nu wel vernietigd. Dit is pure verminking.”
Het loopt inmiddels uit de hand tussen de salon en Sylvia. De eigenaresse heeft gedreigd Sylvia voor de rechter te slepen wegens smaad. Sylvia is hier niet van onder de indruk en blijft haar verhaal delen om andere mensen te waarschuwen.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Vader verdient meer dan 81.000 euro per jaar, heeft nauwelijks geld voor eten

Gepubliceerd

op

Door

Don Parkes verdient een jaarlijks salaris van 125.000 Australische dollar, maar vindt het toch erg moeilijk om financieel rond te komen. Volgens de fabrieksmanager moet hij besparen om ervoor te zorgen dat zijn gezin genoeg te eten heeft.

Grootverdiener

Don verdient behoorlijk goed en behoort zelfs tot de top 10 van best verdienende mensen in het land. En dus zou je verwachten dat geld geen rol speelt. Dat blijkt niet het geval. In de tv-show A Current Affair geeft Don toe: “Het is bijna niet vol te houden.”

Samen met zijn vrouw heeft hij acht kinderen, wat een flinke financiële last met zich meebrengt. “We hebben al meerdere keren ons spaargeld moeten aanspreken.” Bovendien moeten hun twee tienerzonen kostgeld betalen aan hun ouders.

Zorgverzekering opgezegd

Moeder Kirsty Parkes legt uit dat het gezin elke twee weken ongeveer 1.200 Australische dollar besteed aan boodschappen. Dat komt neer op zo’n 2.400 dollar per maand.

Ze zijn overgestapt op goedkopere huismerken en hun kinderen krijgen nu minder verse producten zoals fruit, groenten en vlees om kosten te besparen.
Sterker nog, het gezin gaat steeds vaker naar McDonald’s. “Een maaltijd voor de hele familie is daar goedkoper dan het kopen van vlees en groenten, die je ook nog eens zelf moet klaarmaken”, aldus Don. Om nog meer geld te besparen heeft hij alle zorgverzekeringen opgezegd.
“Zorgkosten zijn onbetaalbaar geworden en passen simpelweg niet meer in mijn budget. Voor mij zijn voedsel en kleding belangrijker; een zorgverzekering voelt nu als een luxe,” aldus Don.

Steeds moeilijker

Don’s vrouw, Kirsty, doet vrijwilligerswerk bij het Community Café, een liefdadigheidsorganisatie in Sydney die gratis eten en kleding verstrekt aan mensen in financiële nood. “Elke dag komen er zo’n 200 mensen langs die het niet meer redden,” zegt Kirsty.
Kirsty en Don weten niet meer wat ze moeten doen. De belastingverlagingen van premier Anthony Albanese zijn slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Onderstaande de aflevering van A Current Affair, waar Don en Kirsty hun schrijnende verhaal doen:

Lees verder

Trending