Contacteer ons

Nieuws

Is popcorn gezond óf is het stiekem toch een dikmaker?

Gepubliceerd

op

Mensen die op zoek zijn naar een lekkere snack zonder al te veel calorieën, komen vaak bij popcorn uit. Maar is popcorn wel echt gezond? En maakt het nog uit of je zoete of zoute popcorn eet? Wij leggen het je uit!

Dat popcorn gezonder is dan chips, is één ding dat zeker is. Popcorn is rijk aan antioxidanten en polyfenolen en daarnaast is het ook nog eens een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer. Maar, let op: niet alle popcorn is gezond.

Is popcorn gezond?

Als je popcorn zonder toevoegingen eet, dan bevat het slechts één enkel ingrediënt – mais. Bij het verhitten van de maïskorrel ontstaat er stoom aan de binnenkant, omdat het water in de korrel verdampt. Door de druk barst de schil open en ontstaat er popcorn. Als je popcorn op deze manier wordt klaargemaakt en je voegt er geen zout of suiker aan toe, is het zeker een gezonde snack. Helaas zijn er in de supermarkt maar weinig popcornmerken zonder toevoegingen te koop, dus als je gezond wilt snacken kun je het beste zelf popcorn maken.

Popcorn uit de supermarkt

Haal jij vaak je popcorn bij de supermarkt en dacht je al die tijd dat je gezond bezig was? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Kant-en-klare popcorn uit de supermarkt is vaak gebakken in kunstmatig geharde vetten, ook wel transvetten genoemd. Deze vetten zijn allesbehalve gezond en dus niet goed voor de lijn. Daarnaast worden er vaak nog allerlei smaakjes aan popcorn toegevoegd: van zout en suiker tot chocolade en karamel. Hierdoor bevat popcorn vaak onnodig veel calorieën.

Zoet of zout?

Mocht je desondanks toch voor popcorn uit de supermarkt willen gaan, dan kun je wat betreft het aantal calorieën het beste voor zoute popcorn kiezen. Zoute popcorn bevat over het algemeen minder calorieën dan zoete popcorn. Eén schaaltje zoute popcorn van 40 gram bevat 151 kilocalorieën, terwijl zoete popcorn vaak minimaal 200 kilocalorieën bevat. Ga je voor zoute popcorn? Snack dan wel met mate. Te veel zout is ook niet goed voor je. De maximaal aanbevolen hoeveelheid zout op een dag is zes gram dus probeer deze grens niet te overschrijden.

Zelf popcorn maken

Vooralsnog is zelf popcorn maken de beste optie als je graag gezond wil eten. En gelukkig is dit helemaal niet zo moeilijk. Gooi een handvol maiskorrels in een verhitte pan (200°C) en zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is. Zet vervolgens een deksel op de pan, maar zorg er wel voor dat de stoom kan ontsnappen. Je kunt een klein beetje olie gebruiken om de warmte te geleiden en aanbranden te vermijden. Heb je al twee à drie seconden geen ‘plofje’ meer gehoord? Dan is de popcorn klaar!

Bron | Gezondheidsnet, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending