Contacteer ons

Nieuws

Jezelf fit(ter) voelen? Probeer dan deze 6 simpele dingen

Gepubliceerd

op

Gezonder eten en meer sporten: we willen het allemaal dolgraag, maar stellen het telkens weer uit. Met deze tips kun je vandaag nog aan de slag.

We willen ons allemaal wat fitter en energieker voelen. Maar daar moeten we soms wel wat voor over hebben. Met deze tips kom je er wel:

1. Waarom?
Schrijf voor jezelf op waarom je zo graag je levensstijl wil veranderen. Waarom wil je die kilo’s kwijt? Waarom wil je je conditie verbeteren? Je hebt er vast een goede reden voor, maar schrijf ‘m wel op ter motivatie.

2. Stel doelen
En hoe wil je dit bereiken? En wanneer wil je wat precies bereiken? Zorg er wel voor dat je begint met kleine veranderingen, want anders hou je het niet vol. Probeer tijdens de lunch bijvoorbeeld vaker te gaan wandelen en ’s avonds tijdens het eten wat meer groenten te eten. Alle kleine beetjes helpen!

3. Valkuilen
Denk eens goed na: wat waren de vorige keer je valkuilen? En hoe ga je ervoor zorgen dat dat dit keer niet weer gebeurt? Waar had je in het verleden moeite mee? Door daar nu al rekening mee te houden, is de kans groot dat je niet weer de mist in gaat.

4. Koelkast
Loop de koelkast en voorraadkast eens na. Zorg dat er voortaan alleen maar lekkere én gezonde dingen in staan. Je wilt de controle niet verliezen doordat er een zak chips in de weg ligt. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Bereid jezelf daarom goed voor.

5. Maaltijden voorbereiden
Preppen is tegenwoordig hartstikke hip, dus misschien is het ook wel iets voor jou. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de avond van tevoren je ontbijt al hebt bereid. Zo kun je geen smoesje hebben om je ontbijt over te slaan. Kook tegenwoordig niet één gezonde maaltijd per keer, maar leer vooruitdenken. Zo heb je genoeg gezonde maaltijden in huis en kun je nooit door tijdnood bij de snackbar belanden.

6. Nachtrust
Zorg dat je genoeg slaapt, want ook al eet je supergezond en sport je genoeg, als je te weinig slaapt voel je je nog steeds niet fit. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je energie krijgt en zin krijgt in de dag. Bovendien eet je ook veel meer en ongezonder als je te weinig slaap krijgt. Dat komt vooral doordat het eetlustopwekkende hormoon ghreline toeneemt wanneer je te weinig slaapt.

Bron: Women’s Health, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending