Contacteer ons

Nieuws

Johan Derksen: ’Híj is de klootzak die alles heeft veroorzaakt’

Gepubliceerd

op

Dat de rel rond Akwasi bijna het einde van Veronica Inside betekende, wil niet zeggen dat het onderwerp taboe is bij de mannen aan tafel. De rapper en activist – die onlangs, vooralsnog, aan vervolging wist te ontkomen voor zijn uitspraak over zwarte piet op de Dam – werd afgelopen week door NPO-radiozender FunX bekroond met een Power Award. Johan Derksen vindt daar wat van: „Híj is de klootzak die alles heeft veroorzaakt en voor zijn wangedrag krijgt hij nou een mooie prijs.”
Alsof ze nooit zijn weggeweest, zijn de mannen van Veronica Inside weer ouderwets op dreef. Nadat hij deze week in De Telegraaf al had gereageerd op de laatste ontwikkelen rondom de veelbesproken rapper, liet ’Akwasi-specialist’ Johan Derksen, zoals hij zichzelf tegenwoordig omschrijft, vrijdagavond opnieuw zijn licht schijnen.
„Ik heb hem op de Dam gezien, daar heeft hij als een hysterische idioot staan schreeuwen. Schandalig, werkelijk. En dan vind ik het nóg erger dat een hele groep Nederlanders daarbij staat te applaudisseren en te juichen, en dat de burgemeester van Amsterdam het glimlachend staat te zien: ’haha, kijk mijn mensen nou eens’. En dan komt er een officier van justitie, die zegt: ’Meneer is volledig strafbaar, maar ik zit in een comité met jongens van het zwarte pieten-comité. Als hij belooft dat hij het nooit meer doet, is het afgedaan.’

Extremistische groeperingen

Ik vind het heel raar. En dan komen er allerlei tweets boven water, want Twitter is eeuwig, en die zijn ook werkelijk schandalig. Al zijn ze van tien jaar geleden. En toen heb ik hem nog een keer bij Beau gezien. Daarna zat ik daar en heb ik het Beau kwalijk genomen dat hij hem gewoon liet uitrazen, er kwam alleen maar onzin uit die jongen. Dat noemde hij (Akwasi, red.) dan ’woordkunst’. En toen maakte ik een onschuldig grapje en was ik de lul in Nederland. Waar ik schijt aan heb, hoor. Want er moet er één de lul zijn. Maar, híj is de klootzak die alles veroorzaakt heeft, en voor zijn wangedrag krijgt hij nou een mooie prijs.”
De Snor vindt het ’treurig dat in Nederland al die extremistische groeperingen doorlopend aanschuiven bij talkshowtafels’. „Want iedereen wil spektakel aan tafel. En daarmee krijgt zowel de kijker, als die ménsen die indruk dat ze een heel grote doelgroep representeren. Maar het is maar een heel klein doelgroepje. En wíj (Veronica Inside, red.) zijn meer het programma voor de zwijgende meerderheid. Die tachtig procent in het midden. Maar die komen nooit aan zo’n tafel te zitten, want die zorgen niet voor spektakel. Dát zijn de mensen die onbedaarlijk om mijn grappen kunnen lachen, dus ik ben best blij met die zwijgende meerderheid. Maar ik vind het echt schandalig dat die splintergroepen die extreme ideeën hebben en met de vuist op tafel slaan, zo veel ruimte krijgen, waardoor je de indruk krijgt van: nou, die zijn machtig in dit land. Helemaal niet. In Grollo hebben ze nog nooit van Akwasi gehoord!”

Tikkeltje ongeloofwaardig

Volgens Derksen voelt Het OM, dat heeft besloten de zaak van Akwasi voorwaardelijk te seponeren, absoluut niet aan wat de publieke opinie in Nederland is. „Want die zwijgende meerderheid waarover ik het had, die veroordeelt het zeer dat Akwasi er zo vanaf is gekomen. En daar heeft zij (de officier van justitie, red.) helemaal niet bij stilgestaan, waardoor die hele rechtspraak hierdoor een tikkeltje ongeloofwaardig is geworden.”
Begin deze week werd bekend dat minstens tien van de 44 mensen die aangifte hebben gedaan tegen rapper Akwasi een zogeheten artikel 12-procedure hebben aangespannen bij het gerechtshof. Ze willen dat justitie Akwasi alsnog gaat vervolgen. „Dat is volgens Derksen ook weer niet nodig. „Zo veel moeite vind ik Akwasi helemaal niet waard, eigenlijk. Laat hem schreeuwen, joh. Als we hem maar niet serieus nemen. Wat kan mij het schelen. Om daar nou weer een hele zaak van te maken… Maar het is niet correct wat er is gebeurd. En die officier van justitie is er natuurlijk niet voor niets van afgehaald, hè?”

Schouders ophalen

Vervolgens mengt ook René van der Gijp zich in het verhaal van zijn tafelgenoot. De oud-voetballer verbaast zich over de invloed van sociale media. „Het is allemaal nog niet zo heel lang, hè? Dat Twitter en Facebook en al dat gedoe. Wij nemen dat allemaal heel serieus. Wij zijn vergeten onze schouders op te halen, bij 99 van de 100 dingen die gebeuren. Als ik wat op sociale media lees, denk ik: het zal wel, joh. Zoek het lekker uit.”
Derksen: „Ik heb geen Twitter en geen Facebook, en ik heb niet echt het idee dat ik iets mis. Want áls ik erop kijk, omdat iemand zegt dat ik het moet lezen, zie ik een bericht van Klaas Straatlantaarn of Pietje Puk, maar het is nooit iemand met zijn echte naam.”
Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending