Contacteer ons

Nieuws

‘Kabinet wil Kappers waarschijnlijk open na 2 maart’

Gepubliceerd

op

Naast het middelbaar onderwijs kijkt het demissionair kabinet of ook de mbo-scholen weer gedeeltelijk de deuren kunnen openen. Daarnaast wordt er gekeken of jongeren meer ruimte kunnen krijgen om buiten te sporten en naar de mogelijkheid om mensen bij ’click and collect’ kleding of schoenen te laten passen.

Of het daadwerkelijk tot versoepelingen komt, en zo ja welke, is nog niet besloten. Deze voorzichtige opties liggen volgens ingewijden op tafel als het kabinet dit weekend in het Catshuis overlegt over de lockdown, die nu nog tot 2 maart loopt. Komende dinsdag maken premier Rutte en coronaminister De Jonge bekend wat er vanaf die datum weer mogelijk is.
Of het daadwerkelijk tot versoepelingen komt, en zo ja welke, is nog niet besloten. Deze voorzichtige opties liggen volgens ingewijden op tafel als het kabinet dit weekend in het Catshuis overlegt over de lockdown, die nu nog tot 2 maart loopt. Komende dinsdag maken premier Rutte en coronaminister De Jonge bekend wat er vanaf die datum weer mogelijk is.
Het openen van de middelbare scholen ligt daarbij ’boven op de stapel’, herhaalde De Jonge vrijdagmiddag. Dat de deuren in het voortgezet onderwijs weer helemaal open gaan, lijkt onwaarschijnlijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de optie om scholieren één dag per week les te geven. Mogelijk komt daar dus een gedeeltelijke opening van het mbo bij, waar de studenten deels in dezelfde leeftijdscategorie zitten als oudere middelbare scholieren en de sluiting er bij hen hard inhakt.

Voorzichtige versoepelingen
Daarnaast kijkt het kabinet ook nog naar andere voorzichtige versoepelingen. Bijvoorbeeld bij winkels waar het ’click and collect’-systeem niet goed voor werkt, omdat mensen de spullen die ze daar kopen graag willen passen. Bijvoorbeeld bij schoen- of kledingwinkels. Ook wordt er gekeken of jongeren meer ruimte kunnen krijgen om buiten te sporten. Ook het openen van de kappers wordt in Den Haag voorzichtig genoemd.
Het kabinet kijkt zondag in het Catshuis naar wat er wel en niet mogelijk is. Daarbij komen voorzichtig de oude verhoudingen weer naar boven uit het najaar, toen er onenigheid bestond tussen de voorzichtige ’witte jassen’ en het ’economische blok’.

’Grote stappen, later spijt’
Ook nu bepleiten Rutte en De Jonge, die in het eerste kamp horen, voor voorzichtigheid. De Jonge waarschuwt vrijdagmiddag voor optimisme: „We moeten er beducht op zijn dat we verliefd worden op ruimte die er niet is.” Als we nu ’te grote stappen’ zetten, kunnen we volgens de coronaminister ’een maand later spijt krijgen’.
Tegelijkertijd laten ministers en lijsttrekkers Hoekstra (Financiën/CDA) en Kaag (Buitenlandse Handel/D66) een ander geluid horen. Hun zorgen liggen inmiddels naast het economische ook op het maatschappelijke vlak, nu de samenleving zucht onder de zware coronaregels. De ministers benadrukken vrijdag vooral te willen kijken naar ’wat wel kan’, zoals Hoekstra het zegt. Ook Kaag zegt te willen kijken naar ’waar de kansen liggen’ en legt sterk de nadruk op de ’maatschappelijke’ en ’psychologische’ gevolgen.
Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending