Contacteer ons

Nieuws

Koppels met dít leeftijdsverschil blijven het langst samen

Gepubliceerd

op

Leeftijd maakt geen verschil, wordt er altijd gezegd. Toch is dat niet helemaal waar, volgens onderzoekers van Emory University. Het maakt wel degelijk verschil of je liefje tien jaar ouder, of even oud is als jij.

De wetenschappers ondervroegen meer dan 3.000 getrouwde Amerikanen over hun relatie. Zij wilden weten of de tijd die besteed werd aan de voorbereiding van het huwelijk ook invloed had op het succes van het huwelijk zelf (dat had het niet), maar ontdekten tijdens het onderzoek ook een aantal andere interessante dingen.

Grimmige toekomst

Zo keken ze bijvoorbeeld ook naar de leeftijd van de stellen, en of deze invloed had op het succes van de relatie. En de resultaten waren opvallend: koppels met een groot leeftijdsverschil hebben minder kans van slagen dan koppels met een klein leeftijdsverschil. Hoe meer jaren er tussen het stel zat, hoe grimmiger de toekomst eruitzag.

Dezelfde leeftijd

Het beste kun je iemand vinden van dezelfde leeftijd. Stellen die niet meer dan één jaar leeftijdsverschil hebben, hebben maar drie procent kans op een relatiebreuk. Vijf jaar verschil heeft een risico van achttien procent, tien jaar verschil van 39 procent, en bij twintig jaar verschil is de relatie eigenlijk gedoemd: er is dan 95 procent kans dat het stel het niet gaat redden.

Levensfases

Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom de kans steeds groter wordt dat een relatie niet gaat slagen naarmate het leeftijdsverschil groter wordt. Zo is iemand van twintig jaar oud in een hele andere levensfase dan iemand van veertig jaar oud. Je stelt dan andere prioriteiten, wilt andere dingen en denkt misschien zelfs anders. Dit kan op de lange termijn conflicten veroorzaken.

Negatieve mening

Ook kan de mening van de maatschappij voor stress zorgen, die onnodig veel druk op de relatie legt. Mensen blijven het nu eenmaal vreemd vinden wanneer iemand een relatie heeft met iemand die veel ouder of jonger is dan hij of zij. Je moet sterk in je schoenen staan om dit te kunnen negeren. Maar, zoals altijd geldt: waar een wil is, is een weg. Wanneer je met iemand een sterke klik hebt en op dezelfde manier in de relatie staat, dan kun je ook gewoon een succesvolle relatie hebben met een partner die niet dezelfde leeftijd heeft als jij.

Bron | Beau Monde, Powerofpositivity.com, Margriet
Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending