Contacteer ons

Nieuws

Man ‘trouwt’ opnieuw met zijn vrouw omdat hij niets meer van hun eerste huwelijk weet

Gepubliceerd

op

De 71-jarige Bill Duncan stapte onlangs voor de tweede keer in het huwelijksbootje met zijn vrouw Anne. Tenminste, symbolisch. Om een best verdrietige reden.

Bill heeft Alzheimer en is vrijwel alles van zijn eerste huwelijk vergeten. Sterker nog: hij beschouwt Anne niet als zijn vrouw met wie hij al jarenlang samen is, maar als zijn nieuwe vriendin. Hoewel de aanleiding dus treurig is, was het voor het koppel een prachtige dag.

Aanzoek

Volgens de Britse The Times zijn Bill en Anne al achttien jaar samen. Hoewel het koppel twaalf jaar geleden al trouwde, kan Bill zich hier amper nog wat van herinneren. Sinds zijn diagnose heeft Anne de zorg van Bill op zich genomen, wat niet altijd even makkelijk is geweest. De dementie zorgde er namelijk ook nog voor dat Bill een spraakstoornis ontwikkelde, waardoor de communicatie tussen de twee extra moeizaam verloopt. Annes verbazing was dan ook groot toen Bill onlangs op zijn knieën ging en duidelijk hoorbaar om haar hand vroeg.

Menens

Bill raakte waarschijnlijk geïnspireerd toen het koppel vorige maand op de bruiloft van een familielid was. “Bill vertelde dat moment dat hij zo gelukkig met me is en dolgraag een officiële verbintenis met me wil”, zo vertelt Anne. “Hij vond het, ook al zijn we al twaalf jaar getrouwd, de hoogste tijd zijn jawoord te geven. Ik dacht dat hij zou vergeten dat hij me vroeg, maar de volgende dag vroeg hij me opnieuw. Toen wist ik dat hij het meende.”

Diepe indruk

Omdat de kans groot was dat Bill alles weer zou vergeten, heeft Anne de bruiloft zo snel mogelijk geregeld. En het was het allemaal waard: de hernieuwde verbintenis maakte namelijk diepe indruk op haar man. “Hij heeft het er dagelijks over en voelt zich de gelukkigste man op aarde. Het was  – ook al zijn de omstandigheden verdrietig – toch voor de tweede keer de mooiste dag in ons leven. Dat vindt ook onze dochter Andrea die ons in de achtertuin begeleidde naar het ‘altaar’. Zij en ik zagen hoe Bill straalde. Wat er in zijn hoofd omging weten we niet precies. Hij beschouwt mij als zijn nieuwe vriendin, vrouw, waarmee hij oud wil worden. Dus ik gun hem dit ‘huwelijk’ van harte.”

‘Compleet andere man’

Hun tweede ‘huwelijk’ heeft een positieve invloed op hun relatie gehad. Bill is volgens Anne een compleet andere man geworden. “Sinds zijn diagnose zijn uitingen van genegenheid schaars geworden bij hem. Maar nu straalt hij en overlaadt hij mij dagelijks met kussen en knuffels. Ik kan zien dat hij nog steeds zielsveel van me houdt. En ik van hem. Ook al is hij de oude Bill niet meer en zal hij verder achteruit gaan.” Mocht Bill nog een keer op zijn knieën gaan, dan zal Anne zonder twijfel wéér ‘ja’ zeggen. “Ik doe alles om hem nog een paar momenten extra geluk te geven. Dementie mag dan wel onze herinneringen hebben vervaagd, we kunnen ook bouwen aan nieuwe.”

A man with dementia has remarried his wife of 12 years having forgotten their first wedding and becoming convinced that she was his new girlfriend.

Geplaatst door The Times and The Sunday Times op Donderdag 22 augustus 2019

Bron | The Times, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending