Contacteer ons

Nieuws

Martien Meiland haalt uit naar Jeangu Macrooy: ‘Zo armoedig!’

Gepubliceerd

op

Martien Meiland heeft gisteren in Chateau Meiland het nieuwe Songfestival-nummer van Jeangu Macrooy afgekraakt. “Ja weet je wat het is? Dat nummer, dat gaat het niet redden.”

Jeangu gaat volgende maand op het liedjesfestijn het liedje Birth of a New Age zingen, waarin ook wat passages in het Surinaams zijn verwerkt. Daar ontstond bij de bekendmaking begin vorige maand wat hilariteit over, omdat veel mensen ‘you are my broccoli’ verstonden in de tekst. Gisteren was het de beurt aan Martiens oordeel.

‘Wat is dit voor taal?!’

Een dag na de bekendmaking besloot Martien om het liedje te bekijken op zijn iPad en hij was niet onder de indruk. “Vinden jullie het goed als ik in de tussentijd even Jean Makooy (bedoelt Jeangu Macrooy, red.) opzet?” Erica: “Jean Makooy? Is dat van het Songfestival?” Martien: “Ja, dat is van het Songfestival.”

Als Jeangu in het Surinaams begint te zingen, schrikt Erica zich een hoedje. “Wat is dit voor taal?”, zegt ze verbijsterd. Hij daarop: “Dit is broccoli. ‘You are my broccoli’.”

Martien slacht liedje af

Na afloop laat Martien weten er totáál geen vertrouwen in te hebben. “Ja weet je wat het is? Dat nummer, dat gaat het niet redden, terwijl Jeangu een prachtige stem heeft. Hij heeft een heel mooie soulstem, maar dat komt er in dit liedje helemaal niet uit. Nee, en dan dat broccoli, broccoli. Het is steeds maar broccoli. Wanneer is het nou eens gaar die broccoli?”

Waardeloos, vindt de SBS 6-ster het. “Nee joh, dat gaat hem helemaal niet worden dit jaar en daar moeten we ook niet moeilijk over doen, want weet je wat dat kost zo’n Songfestival organiseren? Dan gaan die TROS en die AVRO helemaal flippen als we hem weer winnen. Dat gaat dit jaar natuurlijk niet gebeuren.”

Bruine knieën

Ook de broek die Jeangu draagt – eentje met open knieën – is verschrikkelijk, vindt Martien. Even later merkt hij in het programma op: “Die jongen van het Songfestival ook, weet je wel… Die, hoe heet-ie nou? MaCaay? MaCaay? Nou, die was gewoon op het Songfestival met helemaal dit open. Met open knieën. Dat is toch vreselijk?”

“Nee, moet je luisteren, het schijnt heel hip te zijn, maar weet je? Ja, nee, nee, ik vind het bij die jongen ook armoedig. Hele witte knietjes zie je dan zo. Nou ja, hij heeft dan natuurlijk bruine knieën, maar nee… Mij niet bellen.”

Fragment

Het optreden van Jeangu Macrooy kunt u bekijken op YouTube. De Chateau Meiland van gisteren kunt u terugzien op KIJK.nl.

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending