Contacteer ons

Laatste Nieuws

Nadine (42 jaar) verloor haar man en bleef achter met 12 kinderen

Gepubliceerd

op

Nadine Quaedackers (42), bekend van het NPO-televisieprogramma Een Huis Vol, houdt als moeder al jarenlang alle ballen hoog. Dat moet ook wel, want haar gezin bestaat uit maar liefst twaalf kinderen. Samen met haar man Michel waren de huishoudelijke taken altijd evenredig verdeeld. Maar toen hij in 2019 op 57-jarige leeftijd plotseling overleed aan een hartstilstand, stond ze er helemaal alleen voor.

Moeder Nadine lag al op bed toen ze rond elf uur ’s avonds werd geroepen door een van haar oudste dochters. „’Er is iets mis met papa’, riep mijn dochter Yalena (18). Toen ik eenmaal beneden aankwam, wist ik meteen dat het foute boel was. Ik hoorde hem zijn laatste adem al uitblazen. De overbuurman en ik hebben nog geprobeerd hem te reanimeren. Ook de ambulancebroeders zijn nog drie kwartier met hem bezig geweest, maar we hebben hem niet kunnen redden.”

Alleen
„Michel en ik deden alles samen en we wisselden destijds ook altijd de nachten af voor onze kleine Milano (2). Hij was nog maar vier maanden oud toen mijn man overleed. Opeens sta je er dan alleen voor met een kleine baby en nog elf andere kinderen. Dat hakt er aardig in.”
„De kinderen hebben gelukkig mooi afscheid kunnen nemen van hun vader. Ze mochten tekeningen en lieve teksten in de deksel van de kist achterlaten. Ook heb ik vanaf dag één alles met ze besproken. Sommige mensen klappen na zo’n heftige gebeurtenis dicht en sluiten meteen het boek, maar zo werkt het niet. Het is voor mijn kinderen belangrijk dat wij over hun vader blijven praten. Ik vertel ze dat hij altijd over hen zal waken en nu een engel in de hemel is. Die gedachte geeft rust.”

Huishouden
In het begin heeft Nadine het moeilijk gehad. Ze moest ineens een huishouden met 12 kinderen in haar eentje draaiende houden, waarvan het oudste kind 24 jaar is en het jongste nog maar 2 jaar. „Mijn man en ik droomden altijd van een groot gezin en namen daar ook beiden de verantwoordelijkheid voor. Wij deden alles samen, dus ik heb het wel zwaar gehad na zijn overlijden. Een groot huishouden is pittig, maar ik zou het niet anders willen. Mijn kinderen houden mij juist op de been. Als ik hen niet had, zou ik niet weten hoe ik het zou moeten verwerken. Als ik verdrietig ben, maakt de jongste mij bijvoorbeeld weer aan het lachen. Ik ben dankbaar dat ik 12 kinderen van hem heb.”
Nadines oudste kinderen zijn inmiddels 24, 20 en 18 jaar. Alle kinderen, op de oudste van 24 na, wonen nog thuis. Nadine vindt het belangrijk dat de oudsten niet te veel verantwoordelijkheden op zich nemen. „Zij studeren en hebben een bijbaan. Ze hoeven van mij niet mee te helpen in het huishouden. Ze moeten natuurlijk wel hun eigen rommel opbergen en af en toe de vaatwasser leegruimen, maar verder vind ik het belangrijk dat zij zich op zichzelf focussen.”

De toekomst
„Momenteel probeer ik verder te gaan met mijn leven. Ik heb nog geen werk, maar met de weduwe-uitkering en toeslagen van de kinderbijslag komen we wel rond. Inmiddels ben ik ook begonnen met een studie om weddingplanner te worden. Ik heb altijd al gezegd dat ik iets voor mezelf wil als de kinderen wat ouder zijn. Als ik mijn opleiding heb afgerond zal mijn jongste 4 jaar zijn en is het werk ook beter te combineren met een druk huishouden. Natuurlijk is het moeilijk om verder te gaan en ik mis mijn man nog elke dag, maar hij zal in onze herinneringen voort blijven bestaan.”

Lees verder

Laatste Nieuws

Jongeman wil niet dat een vrouw haar lunch in zijn nabijheid eet: ‘Ik ben aan het vasten!’

Gepubliceerd

op

Door

Discussie na viral video: jongen vraagt vrouw te stoppen met eten tijdens Ramadan

Tijdens de Ramadan vasten miljoenen moslims wereldwijd van zonsopgang tot zonsondergang. Dit jaar loopt de heilige maand van 28 februari tot 30 maart. In deze periode onthouden gelovigen zich van eten, drinken en andere wereldse bezigheden tussen fajr (vóór zonsopkomst) en maghrib (zonsondergang). Voor velen is dit een maand van bezinning en spirituele verdieping.

In landen waar de meerderheid van de bevolking moslim is, is het vaak makkelijker om het vasten vol te houden. In een land als Nederland, waar ongeveer 5% van de bevolking moslim is, kunnen er dagelijks situaties ontstaan waarin je als vastende geconfronteerd wordt met mensen die wél gewoon eten en drinken.


Viral video uit Engeland zorgt voor ophef

Een recente video uit Engeland laat zien hoe lastig dat soms kan zijn. In de video – die inmiddels viral is gegaan – is een jongen in een bus te zien die een vrouw aanspreekt omdat ze haar lunch eet. De jongen geeft aan dat hij aan het vasten is vanwege de Ramadan en vraagt haar: “Kun je ergens anders gaan eten?”

De vrouw reageert verbaasd en antwoordt dat ze daar geen rekening mee hoeft te houden. “Dat is niet mijn probleem,” zegt ze. De jongen houdt vol dat hij het eten kan ruiken en het moeilijk voor hem is. Hij vraagt haar om te wachten tot ze de bus verlaat.

Online verdeeldheid

De video heeft tot felle discussies geleid op sociale media. Sommigen vinden dat de jongen niet moet verwachten dat anderen hun gedrag aanpassen aan zijn religieuze verplichtingen. Anderen hebben juist begrip voor zijn verzoek, en prijzen hem voor het beleefd uiten van zijn ongemak.

Wat vind jij? Moet er meer wederzijds begrip zijn, of is het ieders eigen verantwoordelijkheid om met zulke situaties om te gaan?

Laat je mening horen in de reacties.

Lees verder

Laatste Nieuws

Anne is de leukste vrachtwagenchauffeur van ons land: ”Ik wil gewoon uren maken”

Gepubliceerd

op

Door

Anne Wiendels: De stoerste vrachtwagenchauffeur van Nederland

Vrachtwagenchauffeur zijn is voor velen een jongensdroom, maar voor Anne Wiendels uit Groningen is het realiteit — en meer dan dat: het is haar passie en levensstijl. Met haar enthousiasme en vakmanschap laat ze elke dag zien dat dit beroep net zo goed bij vrouwen past als bij mannen.

Van kleindochter tot chauffeur

De liefde voor vrachtwagens begon al vroeg. Als klein meisje mocht Anne een keer mee met haar vader en opa, die beiden in de transportsector werkten. “Ik mocht de vrachtwagen wassen. Vanaf dat moment wist ik: dit wil ik later doen,” vertelt ze met een glimlach.

Terwijl leeftijdsgenoten droomden van influencer worden of werken in de zorg, had Anne één doel: haar vrachtwagenrijbewijs halen. En dat lukte. Inmiddels rijdt ze fulltime door binnen- en buitenland en geniet ze van elke kilometer.

Vrijheid op de weg

Chauffeur zijn betekent lange dagen maken. Anne zit vaak meer dan tien uur per dag achter het stuur. Toch ziet ze het niet als zwaar. “Het geeft me juist vrijheid. Elke dag is anders, je komt op veel plekken en hebt veel verantwoordelijkheid. Dat past helemaal bij mij.”

Vooroordelen? Geen probleem.

Anne werkt in een wereld die nog steeds grotendeels door mannen wordt gedomineerd. “Soms zie je verbaasde blikken als ik uitstap. Maar zodra ik ga rijden, verandert dat snel,” zegt ze nuchter. “Ik hoor soms wel eens iets als ‘Dat wordt niks met een vrouw achter het stuur’, maar daarna parkeer ik strak in en is het stil.”

Haar motto: “Als je je werk goed doet, komt het respect vanzelf.”

Trots op het vak

Voor Anne is vrachtwagen rijden meer dan sturen alleen. “Je moet weten wat je vervoert, goed kunnen laden en lossen, én omgaan met onverwachte situaties. Het is een serieus vak waar je trots op kunt zijn.”

Die trots deelt ze met haar volgers op social media. Ze geeft daar een kijkje achter de schermen en inspireert anderen — vooral jonge vrouwen — om ook de stap te zetten.

Rolmodel op wielen

Door haar zichtbaarheid is Anne uitgegroeid tot een rolmodel. Ze ontvangt regelmatig berichten van meisjes die dankzij haar ook chauffeur willen worden. “Dat vind ik geweldig. Als ik anderen kan motiveren om hun hart te volgen, dan doe ik iets goed.”

Toekomstplannen

Anne kijkt vooruit. Ze droomt van een eigen vrachtwagen of zelfs een eigen transportbedrijf. “Ik wil blijven groeien. En ik wil andere vrouwen helpen die deze stap ook willen zetten.”

Slotwoorden: met volle kracht vooruit

Anne Wiendels is niet zomaar een chauffeur — ze is een voorbeeld voor velen. Ze laat zien dat het in de transportwereld niet draait om spierballen, maar om passie, vakmanschap en karakter. Vooroordelen laat ze achter zich in haar achteruitkijkspiegel. De weg ligt open, en Anne is er helemaal klaar voor.

Lees verder

Laatste Nieuws

Let op: ALDI-product kan gevaarlijk zijn, breng het meteen terug

Gepubliceerd

op

Door

ALDI roept chocolade terug wegens metaaldeeltjes: niet eten!

Supermarktketen ALDI heeft een dringende terugroepactie gestart. In een van hun chocoladerepen kunnen door een productiefout stukjes metaal zijn terechtgekomen. Het advies is duidelijk: consumeer dit product absoluut niet, omdat de metaaldeeltjes bij inslikken ernstige verwondingen kunnen veroorzaken.

Om welk product gaat het?

Het betreft de Choco Changer Caramel Sea Salt (Karamel Zeezout) – een reep van 150 gram met EAN-code 4061459605686. De bewuste repen hebben een houdbaarheidsdatum tot 21-10-2025.

Wat moet je doen?

Heb je deze reep in huis? Breng hem dan direct terug naar een ALDI-filiaal. Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug, ook als je geen kassabon meer hebt. Zelfs aangebroken verpakkingen mogen worden teruggebracht.

Heb je al van de reep gegeten? Stop dan onmiddellijk met consumeren en lever de reep alsnog in.

Vragen?

Voor meer informatie kun je terecht op de website van ALDI, waar je een speciaal contactformulier kunt invullen.

NVWA waarschuwt

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigt het risico en noemt het product “onveilig voedsel”.

👉 Ken jij iemand die dit product mogelijk gekocht heeft? Tag diegene dan in de reacties of deel dit bericht. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen gewaarschuwd worden.

Lees verder

Trending