Contacteer ons

Nieuws

Niet schrikken mensen: dit kost een biertje straks op het terras

Gepubliceerd

op

Wie vanaf komende woensdag een paar biertjes drinkt op het heropende terras, doet er goed aan een gevulde portemonnee mee te nemen. Een pilsje kan duurder zijn dan vóór de lockdown.
Terwijl menig café-uitbater het hoofd amper boven water houdt tijdens de coronacrisis, voeren brouwerijen een prijsverhoging door. Als laatste van ’de grote vier’ laat Heineken de pilstarieven vanaf 1 mei met een kleine drie procent stijgen.

Grootste tariefsverhoging sinds acht jaar
Begin deze maand werd het gerstenat van zowel AB InBev (Jupiler en Hertog Jan) als Swinkels (Bavaria) al 3,5 procent duurder. Grolsch rekent zelfs een kleine vier procent meer en tekent daarmee midden in de coronacrisis voor de grootste tariefsverhoging sinds acht jaar.
In de horeca leeft veel onvrede over de lastenverzwaringen. Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN): „We snappen echt dat ook de brouwers een beroerde tijd beleven, maar niemand zit te wachten op een prijsverhoging terwijl je na een rampjaar nog niet eens geheel open bent.”
Overigens stijgen ook de inkoopprijzen van frisdrank elk jaar, waardoor op het terras 2,80 euro voor een cola geen uitzondering meer is.
Ondernemers rekenen voor dat de inkoopprijzen van pils de laatste vijftien jaar met 75 procent zijn gestegen. „Er is geen enkele compassie met de afnemers”, aldus Henk ter Stege van café Du Midi in Doesburg. Hij gaat drie dubbeltjes meer voor een biertje rekenen, een verhoging die volgens hem onvermijdelijk is. „Een fustprijs van 160 euro buiten de btw is extreem. Voor vier fluitjes op het terras heeft de gast een heel krat in de supermarkt. Dat is moeilijk uit te leggen.”

Veel bedrijven missen buffer
Volgens koepel KHN is er voor een gezonde bedrijfsvoering geen ontkomen aan opgeschroefde prijzen: „Tijdens de coronacrisis blijkt dat veel bedrijven een buffer missen. Vaak omdat de almaar stijgende bedrijfslasten jarenlang onvoldoende zijn doorberekend. De les is dat dit straks wél moet gebeuren”, aldus Willemsen.
Hij erkent dat een psychologische grens in zicht komt: „Een fluitje gaat dan op veel plaatsen hard richting de drie euro.” Dat gaat tot gemor aan de bar leiden, zo voorzien kroegbazen: „Gasten denken dat je de zakken vult, terwijl je gewoon je rekeningen moet betalen.”

Drie dagen na de terrasheropening
De brouwers kenschetsen de prijsstijgingen als ’pure noodzaak’: Grolsch noemt een sterk verminderde omzet en kostenstijgingen als reden voor de vier procent erbij. Eind vorig jaar beloofde Heineken de tarieven ongewijzigd te houden ’tot de zon weer doorbreekt, de terrassen volstromen en er omzet wordt gedraaid.’ De tariefopslag blijkt nu al slechts drie dagen na de terrasheropening in te gaan.
Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending