Contacteer ons

Nieuws

Niet schrikken mensen: dit kost een biertje straks op het terras

Gepubliceerd

op

Wie vanaf komende woensdag een paar biertjes drinkt op het heropende terras, doet er goed aan een gevulde portemonnee mee te nemen. Een pilsje kan duurder zijn dan vóór de lockdown.
Terwijl menig café-uitbater het hoofd amper boven water houdt tijdens de coronacrisis, voeren brouwerijen een prijsverhoging door. Als laatste van ’de grote vier’ laat Heineken de pilstarieven vanaf 1 mei met een kleine drie procent stijgen.

Grootste tariefsverhoging sinds acht jaar
Begin deze maand werd het gerstenat van zowel AB InBev (Jupiler en Hertog Jan) als Swinkels (Bavaria) al 3,5 procent duurder. Grolsch rekent zelfs een kleine vier procent meer en tekent daarmee midden in de coronacrisis voor de grootste tariefsverhoging sinds acht jaar.
In de horeca leeft veel onvrede over de lastenverzwaringen. Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN): „We snappen echt dat ook de brouwers een beroerde tijd beleven, maar niemand zit te wachten op een prijsverhoging terwijl je na een rampjaar nog niet eens geheel open bent.”
Overigens stijgen ook de inkoopprijzen van frisdrank elk jaar, waardoor op het terras 2,80 euro voor een cola geen uitzondering meer is.
Ondernemers rekenen voor dat de inkoopprijzen van pils de laatste vijftien jaar met 75 procent zijn gestegen. „Er is geen enkele compassie met de afnemers”, aldus Henk ter Stege van café Du Midi in Doesburg. Hij gaat drie dubbeltjes meer voor een biertje rekenen, een verhoging die volgens hem onvermijdelijk is. „Een fustprijs van 160 euro buiten de btw is extreem. Voor vier fluitjes op het terras heeft de gast een heel krat in de supermarkt. Dat is moeilijk uit te leggen.”

Veel bedrijven missen buffer
Volgens koepel KHN is er voor een gezonde bedrijfsvoering geen ontkomen aan opgeschroefde prijzen: „Tijdens de coronacrisis blijkt dat veel bedrijven een buffer missen. Vaak omdat de almaar stijgende bedrijfslasten jarenlang onvoldoende zijn doorberekend. De les is dat dit straks wél moet gebeuren”, aldus Willemsen.
Hij erkent dat een psychologische grens in zicht komt: „Een fluitje gaat dan op veel plaatsen hard richting de drie euro.” Dat gaat tot gemor aan de bar leiden, zo voorzien kroegbazen: „Gasten denken dat je de zakken vult, terwijl je gewoon je rekeningen moet betalen.”

Drie dagen na de terrasheropening
De brouwers kenschetsen de prijsstijgingen als ’pure noodzaak’: Grolsch noemt een sterk verminderde omzet en kostenstijgingen als reden voor de vier procent erbij. Eind vorig jaar beloofde Heineken de tarieven ongewijzigd te houden ’tot de zon weer doorbreekt, de terrassen volstromen en er omzet wordt gedraaid.’ De tariefopslag blijkt nu al slechts drie dagen na de terrasheropening in te gaan.
Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending