Contacteer ons

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik ontwijk mijn vriendin, want ik ben bang dat ze mijn man afpakt’

Gepubliceerd

op

Jarenlang was Femke goed bevriend met Angela. Nu haar vriendin gescheiden is, vermijd ze het contact. Ze ziet Angela als bedreiging voor haar eigen huwelijk. “‘Je komt toch wel hè’, appte Angela me vorige jaar maand, de avond voordat ze haar verjaardag vierde. Het was de eerste verjaardag sinds haar scheiding.”

Femke: “Er zouden maar weinig mensen komen, liet ze weten. Haar schoonfamilie viel natuurlijk af en de mensen die partij hadden gekozen voor haar ex, daar hoefde ze ook niet op te rekenen. Dan waren er nog een aantal vriendinnen die op de een of andere manier toevallig net niet konden die dag.

Knoop in mijn maag

Haar bericht bezorgde me een knoop in mijn maag. Maar ondanks dat ik ‘Natuurlijk, op mij kun je rekenen’ terugstuurde, wist ik al dat ik me de volgende dag ook zou afmelden, met een zogenaamde voedselvergiftiging. Sinds Angela gescheiden is, ga ik haar uit de weg.

En als ik het zo hoor ben ik niet de enige van haar vriendinnen die dat doet. Ik vind dat erg rot voor haar. Maar niet rot genoeg om er mijn eigen huwelijk voor in de weegschaal te stellen.

Ze is erg mooi

Ik leerde Angela kennen toen onze kinderen bij elkaar in de klas kwamen. Toen zaten ze in groep vier, tegenwoordig zijn ze zestien. Angela en ik trokken naar elkaar toe op het schoolplein en begonnen ook daarbuiten af te spreken. Ze is een leuke, spontane vrouw. Erg mooi ook.

Ze inspireerde mij met haar webshop. Die was zo succesvol dat ik ook mijn dromen waar besloot te maken, en online sieraden ging verkopen. Verder had ze een sympathieke man, die prima kon opschieten met mijn echtgenoot Jeroen. We barbecueden samen en gingen zelfs weleens een weekendje weg.

Relatietherapie

Anderhalf jaar geleden belde Angela me in tranen op. Ze had ontdekt dat haar man vreemdging. Stomverbaasd was ik, ik vond hen altijd zo’n gelukkig stel. Toen ik het die avond aan mijn man vertelde, reageerde ook hij ontzet. ‘Zo’n leuke vrouw als Angela, die bedrieg je toch niet?’, riep hij boos.

Enerzijds vond ik het fijn dat Jeroen het gedrag van zijn vriend niet goedpraatte. Toch voelde ik ook een steekje. Ik wist dat hij Angela graag mocht, maar nu klonk hij wel heel meelevend. Maar ik vergat het snel weer. Ik stond Angela bij in alle toestanden die na haar ontdekking volgden. Het leek er even op dat alles weer goed zou komen. Zij en haar man gingen in relatietherapie. Tot ze erachter kwam dat hij al die tijd nog contact onderhield met die andere vrouw. Toen zette ze hem de deur uit en was het definitief voorbij.

Afvallen

In die eerste periode van verdriet en tranen kwam ik veel bij haar over de vloer. Omdat ze niet zo goed voor zichzelf en haar zoon zorgde, nodigde ik haar ook geregeld bij ons uit. Op een gegeven moment begon het me op te vallen dat Jeroen en zij wel erg geanimeerd konden praten. Stond ik af te wassen na een zoveelste grote maaltijd die ik voor ons allemaal had gekookt, zaten zij op de bank met een wijntje.

Het ergerde me dat ze mij niet hielp, al wist ik dat ik haar altijd uitnodigde met de woorden ‘kom je lekker later vertroetelen’. Het liet me ook niet koud dat ze zich na een korte periode van joggingbroeken en ongewassen haren juist beter ging verzorgen dan ooit. Door alle problemen was ze afgevallen en dat stond haar goed.

Blikken naar haar borsten

Was het nou opzet, dat ze zo vaak een diep decolleté droeg, als ze bij ons kwam eten? Dat kon wel een onsje minder, vond ik. Temeer daar ik Jeroens ogen regelmatig naar borsten zag afdwalen. Dat hij haar af en toe hielp met klusjes bij haar thuis, beviel me ook helemaal niet. Ik greep in door haar in contact te brengen met een professionele klusser. Ook nodigde ik haar minder vaak bij ons thuis uit. Liever ging ik zelf bij haar langs.

Maar na een tijdje voelde ik me ook daar niet meer op mijn gemak. Ze veerde op van een zielig vogeltje naar een stoere, onafhankelijke vrouw, die steeds meer achter de scheiding stond. Ze zei dingen als: ‘Het was gewoon op tussen ons. We deelden niks meer en de seks stelde ook al jaren niets meer voor.’ Dat ze dat tegen mij zegt, was één ding. Maar ze zei het ook tegen Jeroen, de enkele keer dat ze hem zag.

Twijfels over onze relatie

Jeroen en ik hebben een fijn huwelijk, maar in bed spatten de vonken er niet meer vanaf. Ik vind dat niet erg en ik heb het idee dat Jeroen er ook niet mee zit. Toch maakte ik me zorgen dat hij door zulke teksten opeens aan onze relatie zou gaan twijfelen.

Wanneer hij nadat hij Angela had gezien ’s avonds wilde vrijen, gaf ik altijd toe, bang dat hij anders verkeerde ideeën zou krijgen. Of erger nog: over haar zou gaan fantaseren. Maar misschien deed hij dat toch wel, terwijl hij op mij lag.

Ver bij mij vandaan

Het zat me niet lekker en iedere ontmoeting met Angela zorgde voor zoveel onrust dat ik ons contact de laatste maanden uit de weg ga. Ik moet ook zeggen dat ik zelf niet meer zoveel uit onze vriendschap haal. Onze levens lopen zo uit elkaar. Ik gun haar het beste, echt, maar beter liever ver bij mij vandaan. En vooral: ver bij Jeroen vandaan.

En daarom ging ik dus ook niet naar haar verjaardag. Want natuurlijk had ze mijn man ook uitgenodigd. Ik wist gewoon dat ik me weer een lange middag zou gaan verbijten. Ik zou ongetwijfeld continue de blik van Jeroen volgen en me bij het minste of geringste onzeker voelen.

Leugen

Dus ik heb me er met een smoes vanaf gemaakt. Sinds die dag heb ik niets meer van Angela gehoord. Zou ze vermoeden dat mijn voedselvergiftiging een leugen was? Misschien wel. Het is ook niet aardig van me dat ik na afloop niet meer heb gevraagd hoe haar verjaardagsfeestje was.

Daar voel ik me best schuldig over. Maar toch laat ik het zo. Het is vast egoïstisch, maar ik vind de situatie gewoon te ingewikkeld.”

Bron: Margriet Tekst | Lydia van der Weide

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending