Contacteer ons

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik ontwijk mijn vriendin, want ik ben bang dat ze mijn man afpakt’

Gepubliceerd

op

Jarenlang was Femke goed bevriend met Angela. Nu haar vriendin gescheiden is, vermijd ze het contact. Ze ziet Angela als bedreiging voor haar eigen huwelijk. “‘Je komt toch wel hè’, appte Angela me vorige jaar maand, de avond voordat ze haar verjaardag vierde. Het was de eerste verjaardag sinds haar scheiding.”

Femke: “Er zouden maar weinig mensen komen, liet ze weten. Haar schoonfamilie viel natuurlijk af en de mensen die partij hadden gekozen voor haar ex, daar hoefde ze ook niet op te rekenen. Dan waren er nog een aantal vriendinnen die op de een of andere manier toevallig net niet konden die dag.

Knoop in mijn maag

Haar bericht bezorgde me een knoop in mijn maag. Maar ondanks dat ik ‘Natuurlijk, op mij kun je rekenen’ terugstuurde, wist ik al dat ik me de volgende dag ook zou afmelden, met een zogenaamde voedselvergiftiging. Sinds Angela gescheiden is, ga ik haar uit de weg.

En als ik het zo hoor ben ik niet de enige van haar vriendinnen die dat doet. Ik vind dat erg rot voor haar. Maar niet rot genoeg om er mijn eigen huwelijk voor in de weegschaal te stellen.

Ze is erg mooi

Ik leerde Angela kennen toen onze kinderen bij elkaar in de klas kwamen. Toen zaten ze in groep vier, tegenwoordig zijn ze zestien. Angela en ik trokken naar elkaar toe op het schoolplein en begonnen ook daarbuiten af te spreken. Ze is een leuke, spontane vrouw. Erg mooi ook.

Ze inspireerde mij met haar webshop. Die was zo succesvol dat ik ook mijn dromen waar besloot te maken, en online sieraden ging verkopen. Verder had ze een sympathieke man, die prima kon opschieten met mijn echtgenoot Jeroen. We barbecueden samen en gingen zelfs weleens een weekendje weg.

Relatietherapie

Anderhalf jaar geleden belde Angela me in tranen op. Ze had ontdekt dat haar man vreemdging. Stomverbaasd was ik, ik vond hen altijd zo’n gelukkig stel. Toen ik het die avond aan mijn man vertelde, reageerde ook hij ontzet. ‘Zo’n leuke vrouw als Angela, die bedrieg je toch niet?’, riep hij boos.

Enerzijds vond ik het fijn dat Jeroen het gedrag van zijn vriend niet goedpraatte. Toch voelde ik ook een steekje. Ik wist dat hij Angela graag mocht, maar nu klonk hij wel heel meelevend. Maar ik vergat het snel weer. Ik stond Angela bij in alle toestanden die na haar ontdekking volgden. Het leek er even op dat alles weer goed zou komen. Zij en haar man gingen in relatietherapie. Tot ze erachter kwam dat hij al die tijd nog contact onderhield met die andere vrouw. Toen zette ze hem de deur uit en was het definitief voorbij.

Afvallen

In die eerste periode van verdriet en tranen kwam ik veel bij haar over de vloer. Omdat ze niet zo goed voor zichzelf en haar zoon zorgde, nodigde ik haar ook geregeld bij ons uit. Op een gegeven moment begon het me op te vallen dat Jeroen en zij wel erg geanimeerd konden praten. Stond ik af te wassen na een zoveelste grote maaltijd die ik voor ons allemaal had gekookt, zaten zij op de bank met een wijntje.

Het ergerde me dat ze mij niet hielp, al wist ik dat ik haar altijd uitnodigde met de woorden ‘kom je lekker later vertroetelen’. Het liet me ook niet koud dat ze zich na een korte periode van joggingbroeken en ongewassen haren juist beter ging verzorgen dan ooit. Door alle problemen was ze afgevallen en dat stond haar goed.

Blikken naar haar borsten

Was het nou opzet, dat ze zo vaak een diep decolleté droeg, als ze bij ons kwam eten? Dat kon wel een onsje minder, vond ik. Temeer daar ik Jeroens ogen regelmatig naar borsten zag afdwalen. Dat hij haar af en toe hielp met klusjes bij haar thuis, beviel me ook helemaal niet. Ik greep in door haar in contact te brengen met een professionele klusser. Ook nodigde ik haar minder vaak bij ons thuis uit. Liever ging ik zelf bij haar langs.

Maar na een tijdje voelde ik me ook daar niet meer op mijn gemak. Ze veerde op van een zielig vogeltje naar een stoere, onafhankelijke vrouw, die steeds meer achter de scheiding stond. Ze zei dingen als: ‘Het was gewoon op tussen ons. We deelden niks meer en de seks stelde ook al jaren niets meer voor.’ Dat ze dat tegen mij zegt, was één ding. Maar ze zei het ook tegen Jeroen, de enkele keer dat ze hem zag.

Twijfels over onze relatie

Jeroen en ik hebben een fijn huwelijk, maar in bed spatten de vonken er niet meer vanaf. Ik vind dat niet erg en ik heb het idee dat Jeroen er ook niet mee zit. Toch maakte ik me zorgen dat hij door zulke teksten opeens aan onze relatie zou gaan twijfelen.

Wanneer hij nadat hij Angela had gezien ’s avonds wilde vrijen, gaf ik altijd toe, bang dat hij anders verkeerde ideeën zou krijgen. Of erger nog: over haar zou gaan fantaseren. Maar misschien deed hij dat toch wel, terwijl hij op mij lag.

Ver bij mij vandaan

Het zat me niet lekker en iedere ontmoeting met Angela zorgde voor zoveel onrust dat ik ons contact de laatste maanden uit de weg ga. Ik moet ook zeggen dat ik zelf niet meer zoveel uit onze vriendschap haal. Onze levens lopen zo uit elkaar. Ik gun haar het beste, echt, maar beter liever ver bij mij vandaan. En vooral: ver bij Jeroen vandaan.

En daarom ging ik dus ook niet naar haar verjaardag. Want natuurlijk had ze mijn man ook uitgenodigd. Ik wist gewoon dat ik me weer een lange middag zou gaan verbijten. Ik zou ongetwijfeld continue de blik van Jeroen volgen en me bij het minste of geringste onzeker voelen.

Leugen

Dus ik heb me er met een smoes vanaf gemaakt. Sinds die dag heb ik niets meer van Angela gehoord. Zou ze vermoeden dat mijn voedselvergiftiging een leugen was? Misschien wel. Het is ook niet aardig van me dat ik na afloop niet meer heb gevraagd hoe haar verjaardagsfeestje was.

Daar voel ik me best schuldig over. Maar toch laat ik het zo. Het is vast egoïstisch, maar ik vind de situatie gewoon te ingewikkeld.”

Bron: Margriet Tekst | Lydia van der Weide

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending