Contacteer ons

Nieuws

Prinses Irene vreest onthullingen over haar liefdesleven: schandaalboek pijnlijk voor Oranje-prinses

Gepubliceerd

op

Voor Carlos Hugo zou het verre van liefde op het eerste gezicht zijn geweest, toen hij prinses Irene ontmoette. De Spaanse prins zou louter met Irene getrouwd zijn om de troon te kunnen bestijgen. Althans, dat beweert biografe Daniela Hooghiemstra in een onthullend boek over het leven van de Oranje-prinses.

Prinses Irene praat niet graag over haar Spaanse jaren aan de zijde van haar toenmalige echtgenoot Carlos Hugo. Toch wordt ze nu geconfronteerd met pijnlijke details uit dat hoofdstuk van haar leven. In het vorige week verschenen boek Om de liefde, voor de troon doet historica en schrijfster Daniela Hooghiemstra, een jeugdvriendin van prinses Mabel, namelijk een aantal gevoelige onthullingen.

Huwelijk

Het gaat allemaal om Irene’s huwelijk met Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Carlos Hugo meende recht te hebben op de Spaanse troon, net als zijn rivaal Juan Carlos, kleinzoon van de tot dan toe laatst regerende koning Alfonso XIII. In 1939 werd de macht in Spanje overgenomen door dictator Franco. Hij duldde geen koning meer naast zich, maar beloofde dat Spanje er na zijn dood weer een zou krijgen. Wie dat zou worden, vertelde Franco er niet bij, waarna zich een jarenlange en harde strijd ontspon tussen Carlos Hugo en Juan Carlos. Die laatste won de strijd en besteeg na de dood van Franco in 1975 de troon.

Bruidsmeisje

Die geschiedenis is algemeen bekend, maar in het genoemde boek wordt ook onthuld welk spel zich afspeelde voordat Irene en Carlos Hugo in 1962 een relatie kregen. Die verbintenis zou in eerste instantie namelijk allerminst voortgekomen zijn uit verliefdheid. Hooghiemstra stelt dat aan Carlos Hugo’s verovering van Irene een zorgvuldig uitgedokterd plan voorafging. Zijn rechterhand Ramón Massó was namelijk degene die een en ander orkestreerde. Hij speurde in knipsels uit kranten en tijdschriften door heel Europa naar een huwelijkskandidate. Zij moest Carlos Hugo nog geschikter maken als koning. Massó kreeg Irene op het oog toen zij bruidsmeisje was op het huwelijk van Juan Carlos en Sofia. Irene was volgens Massó een droomkandidate omdat zij prinses van een regerend koningshuis was en daarbij rijk, Spaanssprekend en knap. Niettemin stond Carlos Hugo niet bepaald te springen.

Interview

In een interview met HP/De Tijd vertelt biografe Daniela Hooghiemstra: ‘Hij was niet meteen enthousiast.’ Aanvankelijk zou Carlos Hugo tegen Massó hebben gezegd: ‘Die Hollandse dikkerdjes zijn sympathiek, maar niks voor mij.’ Toch liet hij zich overhalen om een poging te wagen Irene’s hart te veroveren. Carlos Hugo ging met zijn zwager Edouard van Lobkowicz, die goed lag bij de Europese adel, op missie. Het duo kreeg het voor elkaar om door toenmalig koningin Juliana te worden ontvangen op Paleis Soestdijk. Dat werd in eerste instantie geen succes. Juliana begreep eigenlijk niet wat deze mannen, die ook nog eens katholiek waren, nu eigenlijk precies kwamen doen. De koningin zou Carlos Hugo en Massó zelfs meerdere malen hebben beledigd.

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending