Contacteer ons

Nieuws

Prinses Irene vreest onthullingen over haar liefdesleven: schandaalboek pijnlijk voor Oranje-prinses

Gepubliceerd

op

Voor Carlos Hugo zou het verre van liefde op het eerste gezicht zijn geweest, toen hij prinses Irene ontmoette. De Spaanse prins zou louter met Irene getrouwd zijn om de troon te kunnen bestijgen. Althans, dat beweert biografe Daniela Hooghiemstra in een onthullend boek over het leven van de Oranje-prinses.

Prinses Irene praat niet graag over haar Spaanse jaren aan de zijde van haar toenmalige echtgenoot Carlos Hugo. Toch wordt ze nu geconfronteerd met pijnlijke details uit dat hoofdstuk van haar leven. In het vorige week verschenen boek Om de liefde, voor de troon doet historica en schrijfster Daniela Hooghiemstra, een jeugdvriendin van prinses Mabel, namelijk een aantal gevoelige onthullingen.

Huwelijk

Het gaat allemaal om Irene’s huwelijk met Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Carlos Hugo meende recht te hebben op de Spaanse troon, net als zijn rivaal Juan Carlos, kleinzoon van de tot dan toe laatst regerende koning Alfonso XIII. In 1939 werd de macht in Spanje overgenomen door dictator Franco. Hij duldde geen koning meer naast zich, maar beloofde dat Spanje er na zijn dood weer een zou krijgen. Wie dat zou worden, vertelde Franco er niet bij, waarna zich een jarenlange en harde strijd ontspon tussen Carlos Hugo en Juan Carlos. Die laatste won de strijd en besteeg na de dood van Franco in 1975 de troon.

Bruidsmeisje

Die geschiedenis is algemeen bekend, maar in het genoemde boek wordt ook onthuld welk spel zich afspeelde voordat Irene en Carlos Hugo in 1962 een relatie kregen. Die verbintenis zou in eerste instantie namelijk allerminst voortgekomen zijn uit verliefdheid. Hooghiemstra stelt dat aan Carlos Hugo’s verovering van Irene een zorgvuldig uitgedokterd plan voorafging. Zijn rechterhand Ramón Massó was namelijk degene die een en ander orkestreerde. Hij speurde in knipsels uit kranten en tijdschriften door heel Europa naar een huwelijkskandidate. Zij moest Carlos Hugo nog geschikter maken als koning. Massó kreeg Irene op het oog toen zij bruidsmeisje was op het huwelijk van Juan Carlos en Sofia. Irene was volgens Massó een droomkandidate omdat zij prinses van een regerend koningshuis was en daarbij rijk, Spaanssprekend en knap. Niettemin stond Carlos Hugo niet bepaald te springen.

Interview

In een interview met HP/De Tijd vertelt biografe Daniela Hooghiemstra: ‘Hij was niet meteen enthousiast.’ Aanvankelijk zou Carlos Hugo tegen Massó hebben gezegd: ‘Die Hollandse dikkerdjes zijn sympathiek, maar niks voor mij.’ Toch liet hij zich overhalen om een poging te wagen Irene’s hart te veroveren. Carlos Hugo ging met zijn zwager Edouard van Lobkowicz, die goed lag bij de Europese adel, op missie. Het duo kreeg het voor elkaar om door toenmalig koningin Juliana te worden ontvangen op Paleis Soestdijk. Dat werd in eerste instantie geen succes. Juliana begreep eigenlijk niet wat deze mannen, die ook nog eens katholiek waren, nu eigenlijk precies kwamen doen. De koningin zou Carlos Hugo en Massó zelfs meerdere malen hebben beledigd.

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending