Contacteer ons

Nieuws

’Rapper Akwasi moet alsnog vervolgd worden voor dreigende Dam-uitspraken’

Gepubliceerd

op

Rapper Akwasi moet alsnog worden vervolgd voor de dreigende uitspraken die hij op 1 juni 2020 deed op de Dam. Een groep van twintig klagers heeft daarvoor woensdag bij het gerechtshof in Amsterdam gepleit.

Volgens hun advocaat Richard van der Weide is er sprake van rechtsongelijkheid door Jenny Douwes, het gezicht van de Blokkeerfriezen, wel te vervolgen voor haar oproep om een snelweg te blokkeren voor actievoerders van Kick Out Zwarte Piet, en Akwasi niet.
Van der Weide: ,,Jenny Douwes verwijderde bovendien de oproep na aandringen van de politie. Akwasi kwam alleen pro forma terug op zijn uitspraak dat hij zwarte Piet ,,hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zal trappen” om aan vervolging te ontkomen. Maar hij liet de tekst van de negen minuten durende monoloog op de Dam en allerlei andere agressieve teksten over zwarte Piet op social media staan.”

,,Hij is in feite een recidivist.”
Advocaat Van der Weide hield het hof voor dat de gewraakte uitspraak op de Dam niet op zichzelf staat, maar dat Akwasi al vanaf 2009 een ,,hetze” voert en zich in het openbaar haatdragend en strafbaar uitlaat over de figuur van zwarte Piet. ,,Hij is in feite een recidivist.”
Ook maakte Akwasi zich volgens Van der Weide schuldig aan intimidatie van een journalist, door tijdens opnamen van een interview voor het EO-programma Dit is de dag een laptop weg te grissen en te dreigen de opnamen van het gesprek te wissen, omdat de journalist tegen zijn zin vragen stelde over het Dam-incident.
Een van de klagers die Van der Weide vertegenwoordigt is de gekleurde Nederlander Sonny van der Heijden. Hij is voorstander van zwarte Piet, kroop meermaals in de huid van de rechterhand van Sinterklaas, maar werd als gevolg daarvan bedreigd en geïntimideerd door leden van Kick Out Zwarte Piet, zegt Van der Weide.

Zwarte Piet
De twintig klagers zeggen zich ,,geschokt en verontrust” te voelen over Akwasi’s mededeling op de Dam dat er ,,een nieuwe fase in de strijd tegen Zwarte Piet is ingegaan.” Zij vrezen dat tegenstanders van Zwarte Piet zich door de uitlatingen van de rapper aangespoord voelen om geweld te gebruiken tegen volwassenen en kinderen die zich verkleden als Zwarte Piet.
Door de beslissing van het Openbaar Ministerie om de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren is volgens Van der Weide de indruk gewekt dat (opruiing tot) geweld is toegestaan.

Advocaat Roethof
Volgens advocaat Gerald Roethof heeft Akwasi geen mensen opgezet tot geweld. ,,Hij heeft gezegd dat hij ’hoogstpersoonlijk’ Zwarte Piet in het gezicht wilde trappen.” Roethof vindt dat ,,je scherp van tong mag zijn als je aandacht vraagt voor een misstand.” Sinds de toespraak op de Dam is er in Nederland veel ten goede veranderd en wordt inmiddels breed erkend dat discriminatie in Nederland bestaat, zegt Roethof. ,,Alleen al daarom is vervolging niet op zijn plaats.”
Als het hof het eens is met de argumenten van de klagers, dan kan het Openbaar Ministerie worden gedwongen om Akwasi alsnog te vervolgen. Het hof neemt vermoedelijk over vier weken een beslissing.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending