Contacteer ons

Nieuws

’Rapper Akwasi moet alsnog vervolgd worden voor dreigende Dam-uitspraken’

Gepubliceerd

op

Rapper Akwasi moet alsnog worden vervolgd voor de dreigende uitspraken die hij op 1 juni 2020 deed op de Dam. Een groep van twintig klagers heeft daarvoor woensdag bij het gerechtshof in Amsterdam gepleit.

Volgens hun advocaat Richard van der Weide is er sprake van rechtsongelijkheid door Jenny Douwes, het gezicht van de Blokkeerfriezen, wel te vervolgen voor haar oproep om een snelweg te blokkeren voor actievoerders van Kick Out Zwarte Piet, en Akwasi niet.
Van der Weide: ,,Jenny Douwes verwijderde bovendien de oproep na aandringen van de politie. Akwasi kwam alleen pro forma terug op zijn uitspraak dat hij zwarte Piet ,,hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zal trappen” om aan vervolging te ontkomen. Maar hij liet de tekst van de negen minuten durende monoloog op de Dam en allerlei andere agressieve teksten over zwarte Piet op social media staan.”

,,Hij is in feite een recidivist.”
Advocaat Van der Weide hield het hof voor dat de gewraakte uitspraak op de Dam niet op zichzelf staat, maar dat Akwasi al vanaf 2009 een ,,hetze” voert en zich in het openbaar haatdragend en strafbaar uitlaat over de figuur van zwarte Piet. ,,Hij is in feite een recidivist.”
Ook maakte Akwasi zich volgens Van der Weide schuldig aan intimidatie van een journalist, door tijdens opnamen van een interview voor het EO-programma Dit is de dag een laptop weg te grissen en te dreigen de opnamen van het gesprek te wissen, omdat de journalist tegen zijn zin vragen stelde over het Dam-incident.
Een van de klagers die Van der Weide vertegenwoordigt is de gekleurde Nederlander Sonny van der Heijden. Hij is voorstander van zwarte Piet, kroop meermaals in de huid van de rechterhand van Sinterklaas, maar werd als gevolg daarvan bedreigd en geïntimideerd door leden van Kick Out Zwarte Piet, zegt Van der Weide.

Zwarte Piet
De twintig klagers zeggen zich ,,geschokt en verontrust” te voelen over Akwasi’s mededeling op de Dam dat er ,,een nieuwe fase in de strijd tegen Zwarte Piet is ingegaan.” Zij vrezen dat tegenstanders van Zwarte Piet zich door de uitlatingen van de rapper aangespoord voelen om geweld te gebruiken tegen volwassenen en kinderen die zich verkleden als Zwarte Piet.
Door de beslissing van het Openbaar Ministerie om de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren is volgens Van der Weide de indruk gewekt dat (opruiing tot) geweld is toegestaan.

Advocaat Roethof
Volgens advocaat Gerald Roethof heeft Akwasi geen mensen opgezet tot geweld. ,,Hij heeft gezegd dat hij ’hoogstpersoonlijk’ Zwarte Piet in het gezicht wilde trappen.” Roethof vindt dat ,,je scherp van tong mag zijn als je aandacht vraagt voor een misstand.” Sinds de toespraak op de Dam is er in Nederland veel ten goede veranderd en wordt inmiddels breed erkend dat discriminatie in Nederland bestaat, zegt Roethof. ,,Alleen al daarom is vervolging niet op zijn plaats.”
Als het hof het eens is met de argumenten van de klagers, dan kan het Openbaar Ministerie worden gedwongen om Akwasi alsnog te vervolgen. Het hof neemt vermoedelijk over vier weken een beslissing.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending