Contacteer ons

Nieuws

RTL Boulevard-ster Marieke Elsinga (34) heeft syndroom van Raynaud

Gepubliceerd

op

RTL Boulevard-ster Marieke Elsinga (34) heeft het syndroom van Raynaud. Die diagnose werd gisteren gesteld door haar volgers op Instagram. De presentatrice maakt het naar omstandigheden goed.

Marieke Elsinga had gisteren heel erg veel last van koude vingers. Bij de meeste mensen is dat niet zo’n ramp, maar bij Marieke worden haar vingers dan zó wit, dat ze vreest dat die afsterven. Ze besloot het te delen met haar volgers en al snel kwam de Qmusic-ster erachter dat ze geplaagd wordt door het syndroom van Raynaud.

Witte vingers

Aanvankelijk had Marieke nog geen enkel idee van haar aandoening. “Ik heb dus soms dat mijn handen zó koud zijn dat ze helemaal wit worden. Oe, ik moet ook mijn nagels lakken. Maar het is echt niet goed hoor, het voelt ook heel raar. Ik sterf langzaam af.”

Vervolgens kreeg ze massaal diagnoses in haar dm’s. “Ik hou van het internet en van iedereen die zo lief is om te vetellen dat ik een syndroom heb. Heel veel mensen sturen dat het probleem met mijn handen het syndroom van Raynaud is. Dat kan ook verklaren waarom ik heel vaak een koude neus heb.”

Raynaud

Wat is het syndroom van Raynaud precies? “Dat is in de voeten en tenen. Die zijn dan koud en dan is de bloedtoevoer naar de uiteinde van je vingers niet goed.”

Het is gelukkig geen erge aandoening en in Marieke’s geval valt het allemaal wel mee. Bij sommige andere mensen ziet het er echt heel achterlijk uit. “Het is wat het is”, laat ze weten.

Vriend

Dankzij Marieke lopen ze bij Shownieuws overigens ook rond met witte vingertjes, want ze heeft daar een flinke tik op uitgedeeld. Er werd twee weken geleden in de podcast van het programma gesuggereerd dat ze zou zwijgen over haar relatiebreuk, terwijl dat volgens Marieke absolute onzin is.

Om een einde te maken aan de onzinnige geruchten kwam Marieke een paar dagen later op de radio met wat leuke weetjes over haar vriend Sander. “Ik vind dat hij echt heel veel gerookte amandelen eet”, onthulde ze bijvoorbeeld.

Fragment

Het bewuste fragment:

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending