Contacteer ons

Nieuws

Samantha Steenwijk vertelt geëmotioneerd over overlijden Bibian Mentel

Gepubliceerd

op

Samantha Steenwijk (34) stond dinsdag achter de desk bij ‘RTL Boulevard’ en vertelde daar over haar goede vriendin Bibian Mentel (48), die maandag overleed. Samantha ontmoette Bibian tijdens het programma ‘Dancing With the Stars’, waar ze allebei aan meededen. De twee hadden een bijzondere band. ‘Toen ik haar voor het eerst zag, hield ik al van haar’.

Emotionele bende

Samantha vertelt onder meer over hun eerste ontmoeting op de persdag van het dansprogramma, waarin zij en Bibian het tot de finale schopten (en Samantha uiteindelijk won). ‘Ik had haar op de persdag even gezien, en daarna werd vrij snel geconstateerd dat ze weer ziek was. Ik dacht: Oh jee, ik ga me niet te veel hechten aan die vrouw, want dat wordt één emotionele bende.’

Echte liefde

Dat plan mislukte finaal, want de twee bleken een match made in heaven. ‘Ik heb het laatst nog tegen haar verteld: ‘Toen ik je voor het eerst zag, hield ik al van je’. Ze pakte mijn hand vast en zei toen: ‘Maar dat had ik ook met jou’.’ Samantha probeert, net als veel anderen deze week, in woorden te vatten wat een bijzondere vrouw Bibian was en hoeveel indruk ze maakte door alleen maar ‘te zijn’. ‘Dat was ook écht zo. Die vrouw had een aura, of hoe je het ook moet noemen… Iedereen hield van die vrouw. Als je haar één keer zag, dan was het al gebeurd.’

‘Tot de volgende keer…’

‘Het was altijd ‘hoe is het jou?’ en nooit ‘hoe is het met mij?”, vertelt de zangeres, die twee weken geleden afscheid nam van haar goede vriendin. Dat afscheid, waarbij er gelukkig ook nog gelachen is dankzij de humor van Bibian, noemt ze ‘de hel’. ‘Je wil niet huilen, die vrouw is nog in staat om mij te troosten terwijl zij daar ziek ligt. Ik denk dat we tien minuten op bed hebben gezeten, omhelsd. En dan moet je zeggen: Tot de volgende keer… Terwijl we allemaal weten dat die niet gaat komen…’, aldus Samantha met tranen in haar ogen.

‘Fantastische laatste tijd’

De blondine, die dinsdag nog contact had met Bibian’s man Edwin, vertelt dat hij het ontzettend zwaar heeft met het verlies, maar ook met een voldaan gevoel terugkijkt op de afgelopen tijd. Samantha: ‘Zij heeft de mooiste weken van haar leven gehad. Iedereen kwam op visite, er was een bloemenzee, en we moesten van haar allemaal lachen, iedereen moest diezelfde lach op z’n gezicht krijgen. Ze heeft zó veel mensen van wie ze hield langs zien komen. Ik denk dat het voor haar nog een fantastische laatste tijd is geweest.’

Kanker

Bibian kreeg 21 jaar geleden, op haar 27e, voor het eerst een kankerdiagnose, botkanker. Daarna keerde de ziekte maar liefst vijftien keer terug. Begin deze maand kwam naar buiten dat de Paralympisch snowboardkampioene helaas niet meer beter zou worden. Er waren uitzaaiingen geconstateerd in haar hersenen. De artsen vertelden haar dat een behandelplan niet meer mogelijk was en gaven haar het advies om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Bron: Flair, Story Beeld: Still RTL4

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending