Contacteer ons

Nieuws

School zet twee kinderen letterlijk op water en brood

Gepubliceerd

op

In Frankrijk is flinke heisa ontstaan omdat een basisschool twee kinderen letterlijk op water en brood heeft gezet. Die maatregel is genomen omdat hun moeder de rekening voor de schoolkantine al een jaar lang niet had betaald.

Het pijnlijke voorval deed zich voor in de lagere school van Saint-Pourçain-sur-Sioule, een dorp van zo’n 5.000 inwoners in de Auvergne. Omdat hun ouders al meer dan een jaar de rekening van de schoolkantine niet konden of wilden betalen, besloot de gemeente drastisch in te grijpen.

De kinderen mochten niet langer mee-eten met de rest, maar kregen in een apart lokaaltje een glas water en een droge boterham. Dit zorgde voor woede onder leerkrachten. „Een probleem tussen volwassenen regel je niet over de rug van kinderen. Ieder kind heeft recht op een maaltijd. Ik was echt geschokt”, stak een juffrouw haar kritiek niet onder stoelen of banken.

Burgemeester verdedigde besluit

Toen de nationale media het verhaal oppikten, ontstond er nationale verontwaardiging. Maar de burgemeester verdedigde de beslissing van zijn wethouder van onderwijs. „Wat kan je anders doen als je de ouders maar niet kunt bereiken, als je bij hen langsgaat maar ze niet thuis zijn, als je hen opbelt maar ze niet antwoorden?”

Volgens de burgemeester kampten nog andere families met onbetaalde facturen, „maar voor hen konden we met de sociale dienst een oplossing uitwerken. Deze ene familie reageerde echter niet. Wat hadden we dan moeten doen? De politie optrommelen? De kinderen op de speelplaats aan hun lot overlaten? Dus hebben we ze in een apart lokaaltje gezet – zodat ze niet vreemd bekeken werden door de andere kindjes en geen slachtoffer van discriminatie waren – en hen water en brood gegeven.”

Betaald

Humaan of niet, de ingreep had wél effect: de ouders van de twee kindjes hebben intussen de rekening – een kleine 150 euro – vereffend.

Inmiddels lijkt de burgemeester toch te beseffen dat deze maatregel over het randje was, zo vertelde hij na zijn eerdere opmerkingen, waarin hij de school verdedigde. „Dit was inderdaad een verschrikkelijke flater en ik heb er dan ook spijt van”, zegt hij.

In de lente van 2020 kiezen de Fransen nieuwe gemeenteraden. „Omdat ik mijn werk eerlijk heb willen doen, ben ik plots een paria van de Republiek geworden. En mijn tegenstanders maken hier gretig gebruik van voor electorale doeleinden”, klaagt de burgemeester nog wel.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending