Contacteer ons

Nieuws

School zet twee kinderen letterlijk op water en brood

Gepubliceerd

op

In Frankrijk is flinke heisa ontstaan omdat een basisschool twee kinderen letterlijk op water en brood heeft gezet. Die maatregel is genomen omdat hun moeder de rekening voor de schoolkantine al een jaar lang niet had betaald.

Het pijnlijke voorval deed zich voor in de lagere school van Saint-Pourçain-sur-Sioule, een dorp van zo’n 5.000 inwoners in de Auvergne. Omdat hun ouders al meer dan een jaar de rekening van de schoolkantine niet konden of wilden betalen, besloot de gemeente drastisch in te grijpen.

De kinderen mochten niet langer mee-eten met de rest, maar kregen in een apart lokaaltje een glas water en een droge boterham. Dit zorgde voor woede onder leerkrachten. „Een probleem tussen volwassenen regel je niet over de rug van kinderen. Ieder kind heeft recht op een maaltijd. Ik was echt geschokt”, stak een juffrouw haar kritiek niet onder stoelen of banken.

Burgemeester verdedigde besluit

Toen de nationale media het verhaal oppikten, ontstond er nationale verontwaardiging. Maar de burgemeester verdedigde de beslissing van zijn wethouder van onderwijs. „Wat kan je anders doen als je de ouders maar niet kunt bereiken, als je bij hen langsgaat maar ze niet thuis zijn, als je hen opbelt maar ze niet antwoorden?”

Volgens de burgemeester kampten nog andere families met onbetaalde facturen, „maar voor hen konden we met de sociale dienst een oplossing uitwerken. Deze ene familie reageerde echter niet. Wat hadden we dan moeten doen? De politie optrommelen? De kinderen op de speelplaats aan hun lot overlaten? Dus hebben we ze in een apart lokaaltje gezet – zodat ze niet vreemd bekeken werden door de andere kindjes en geen slachtoffer van discriminatie waren – en hen water en brood gegeven.”

Betaald

Humaan of niet, de ingreep had wél effect: de ouders van de twee kindjes hebben intussen de rekening – een kleine 150 euro – vereffend.

Inmiddels lijkt de burgemeester toch te beseffen dat deze maatregel over het randje was, zo vertelde hij na zijn eerdere opmerkingen, waarin hij de school verdedigde. „Dit was inderdaad een verschrikkelijke flater en ik heb er dan ook spijt van”, zegt hij.

In de lente van 2020 kiezen de Fransen nieuwe gemeenteraden. „Omdat ik mijn werk eerlijk heb willen doen, ben ik plots een paria van de Republiek geworden. En mijn tegenstanders maken hier gretig gebruik van voor electorale doeleinden”, klaagt de burgemeester nog wel.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending