Contacteer ons

Nieuws

Sylvana Simons reageert eerlijk op keiharde uithaal Ruud de Wild

Gepubliceerd

op

De keiharde uithaal van oud-TMF-collega Ruud de Wild rijt allemaal nare, weggestopte herinneringen op bij Sylvana Simons. Ze vertelt openhartig over het racisme in de mediawereld.

Ruud de Wild liet vorige week weten dat Sylvana Simons niet welkom is in zijn politieke interviewserie Ingelijst, omdat hij haar niet gezellig en te polariserend vindt. Ondertussen zat hij maandagavond wel te kwebbelen met de in opspraak geraakte politicus Thierry Baudet, voor wie de kwalificatie ‘polariserend’ toch ook wel opgaat.

Sylvana vs Ruud

Een beetje hypocriet van Ruud, vindt Sylvana het. “Ik was het niet van plan, maar truth be told: een tijdje geleden ben ik meermaals uitgenodigd in de show van mijn oude collega en die uitnodigingen heb ik afgeslagen. Toen was ik blijkbaar niet ‘polariserend’.”

Het brengt nare herinneringen naar boven bij Sylvana. “Openhartige tweet: dat hele gebeuren met die collega van vroeger rijt wel wat weggestopte herinneringen boven. Zo moet ik weer denken aan de dag van mijn afscheid bij TMF. Toen de programmadirecteur het grappig vond om te zeggen: ‘Nu zijn we tenminste ook van die apenmuziek af’.”

Racisme bij RTL

Ook bij RTL had Sylvana last van racisme. “Of toen de programmadirecteur van RTL vroeg of ik ‘een Surinaams type’ kon spelen, maar dan wel met accent. Zo ben ik ook acteerklussen misgelopen. En andere zenderbaas wilde zwart op wit dat ik ‘niet dik zou worden, zoals die Oprah’.”

Dat is best heftig. “Geen grap. Al 50 jaar zwart in Nederland. Stop met vragen of ik in mijn school-, tv-, danstijd ook racisme heb meegemaakt. Het antwoord is altijd ja. Ik heb het overal meegemaakt. Het is er altijd. Overal. En het wordt gevoed door economische en politieke machthebbers.”

BIJ1

Om deze redenen is er haar politieke partij BIJ1, legt Sylvana uit, die eerder klaagde over te weinig media-aandacht. “Want geen betere formule dan het uitspelen van mensen voor eigen gewin. De Nederlandse handel en politiek is er groot mee geworden. Het treft dagelijks heel veel mensen. En dat moet stoppen. En daarom is BIJ1 er. Om altijd verzet te plegen.”

Erik van Muiswinkel steunt Sylvana: “Het kan me niet polariserend genoeg. En ik ga ervan uit dat die smoezelige Ruud de Wild Sylvana binnenkort alsnog uitnodigt met een heel goed excuus verhaal.”

En Ronnie Flex: “Ik zal voor altijd naar je opkijken en je op een voetstuk zetten queen.”

Tweet

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending