Contacteer ons

Nieuws

Toe aan iets nieuws? Hier in Italië krijg (!) je 25.000 euro als je híer gaat wonen

Gepubliceerd

op

In het Zuid-Italiaanse Molise bestaat een groot probleem: de regio loopt leeg. Dat probeert de overheid nu tegen te gaan door een flinke vergoeding te geven aan mensen die de dorpjes nieuw leven willen inblazen.

Jouw eigen variant op het programma Het Spaanse dorp Polopos beginnen in Molise? Dan moet je wel een nieuw bedrijf opstarten. Doe je dit, dan ontvang je een vergoeding van 700 euro per maand gedurende 3 jaar. Dat levert al met al 25.000 euro op.

De streek
Dat lijkt ons niet echt een straf. Molise is namelijk een prachtige onontdekte streek in Zuid-Centraal Italië. Het ligt aan de Adriatische kust en grenst aan de Abruzzen, Apulië, Campanië en Lazio. Maar zoals vele plattelandsgebieden heeft ook Molise te maken met een krimpende bevolking. En niet zomaar een krimpende bevolking: in de 9 dorpen vertrokken in 2018 meer dan 2.800 inwoners, terwijl er geen enkel kind werd geboren.

Infrastructuur
Het bestuur van de nu 30.5000 inwoners tellende regio, vindt het tijd voor structurele maatregelen. Daarom krijgen gehuchten met minder dan 2.000 inwoners nu ook 10.000 euro om de infrastructuur te verbeteren en culturele activiteiten te organiseren. De 25.000 euro voor ondernemers blijft ook gewoon staan.

“Als we mensen namelijk geen reden geven om hier te blijven, zijn we over een paar jaar weer terug bij af”, vertelt de president van de Zuid-Italiaanse regio Molise, Donato Toma aan The Guardian.

Nieuw plan
Eerst probeerde de regio de bevolkingsterugloop tegen te gaan door de verkoop van huizen tegen de symbolische prijs van 1 euro, maar het probleem wordt nu toch anders aangepakt. Met dit initiatief ontstaat er vanzelfsprekend ook meer handel in de dorpen.

Voorwaarden
Lijkt een nieuw leven aan de Italiaanse kust je wel wat? De voorwaarden: het dorp mag niet meer dan 2000 inwoners hebben en de nieuwe bewoner moet er een bedrijf beginnen. Dat mag van alles zijn: een bakkerij, ijssalon of een kapper. Zolang het maar leven in de brouwerij brengt.

Een ding weten we wel en dat is dat de omgeving er heel idyllisch uitziet:

View this post on Instagram

All of Italy’s little towns are hidden amongst the mountains. I wouldn’t mind seeing this everyday! // #FortesTravel

A post shared by Alexandria Forte (@ciao.alexandria) on

Bron: Welingelichtekringen, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending