Contacteer ons

Nieuws

Toe aan iets nieuws? Hier in Italië krijg (!) je 25.000 euro als je híer gaat wonen

Gepubliceerd

op

In het Zuid-Italiaanse Molise bestaat een groot probleem: de regio loopt leeg. Dat probeert de overheid nu tegen te gaan door een flinke vergoeding te geven aan mensen die de dorpjes nieuw leven willen inblazen.

Jouw eigen variant op het programma Het Spaanse dorp Polopos beginnen in Molise? Dan moet je wel een nieuw bedrijf opstarten. Doe je dit, dan ontvang je een vergoeding van 700 euro per maand gedurende 3 jaar. Dat levert al met al 25.000 euro op.

De streek
Dat lijkt ons niet echt een straf. Molise is namelijk een prachtige onontdekte streek in Zuid-Centraal Italië. Het ligt aan de Adriatische kust en grenst aan de Abruzzen, Apulië, Campanië en Lazio. Maar zoals vele plattelandsgebieden heeft ook Molise te maken met een krimpende bevolking. En niet zomaar een krimpende bevolking: in de 9 dorpen vertrokken in 2018 meer dan 2.800 inwoners, terwijl er geen enkel kind werd geboren.

Infrastructuur
Het bestuur van de nu 30.5000 inwoners tellende regio, vindt het tijd voor structurele maatregelen. Daarom krijgen gehuchten met minder dan 2.000 inwoners nu ook 10.000 euro om de infrastructuur te verbeteren en culturele activiteiten te organiseren. De 25.000 euro voor ondernemers blijft ook gewoon staan.

“Als we mensen namelijk geen reden geven om hier te blijven, zijn we over een paar jaar weer terug bij af”, vertelt de president van de Zuid-Italiaanse regio Molise, Donato Toma aan The Guardian.

Nieuw plan
Eerst probeerde de regio de bevolkingsterugloop tegen te gaan door de verkoop van huizen tegen de symbolische prijs van 1 euro, maar het probleem wordt nu toch anders aangepakt. Met dit initiatief ontstaat er vanzelfsprekend ook meer handel in de dorpen.

Voorwaarden
Lijkt een nieuw leven aan de Italiaanse kust je wel wat? De voorwaarden: het dorp mag niet meer dan 2000 inwoners hebben en de nieuwe bewoner moet er een bedrijf beginnen. Dat mag van alles zijn: een bakkerij, ijssalon of een kapper. Zolang het maar leven in de brouwerij brengt.

Een ding weten we wel en dat is dat de omgeving er heel idyllisch uitziet:

View this post on Instagram

All of Italy’s little towns are hidden amongst the mountains. I wouldn’t mind seeing this everyday! // #FortesTravel

A post shared by Alexandria Forte (@ciao.alexandria) on

Bron: Welingelichtekringen, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending