Contacteer ons

Nieuws

Toe aan iets nieuws? Hier in Italië krijg (!) je 25.000 euro als je híer gaat wonen

Gepubliceerd

op

In het Zuid-Italiaanse Molise bestaat een groot probleem: de regio loopt leeg. Dat probeert de overheid nu tegen te gaan door een flinke vergoeding te geven aan mensen die de dorpjes nieuw leven willen inblazen.

Jouw eigen variant op het programma Het Spaanse dorp Polopos beginnen in Molise? Dan moet je wel een nieuw bedrijf opstarten. Doe je dit, dan ontvang je een vergoeding van 700 euro per maand gedurende 3 jaar. Dat levert al met al 25.000 euro op.

De streek
Dat lijkt ons niet echt een straf. Molise is namelijk een prachtige onontdekte streek in Zuid-Centraal Italië. Het ligt aan de Adriatische kust en grenst aan de Abruzzen, Apulië, Campanië en Lazio. Maar zoals vele plattelandsgebieden heeft ook Molise te maken met een krimpende bevolking. En niet zomaar een krimpende bevolking: in de 9 dorpen vertrokken in 2018 meer dan 2.800 inwoners, terwijl er geen enkel kind werd geboren.

Infrastructuur
Het bestuur van de nu 30.5000 inwoners tellende regio, vindt het tijd voor structurele maatregelen. Daarom krijgen gehuchten met minder dan 2.000 inwoners nu ook 10.000 euro om de infrastructuur te verbeteren en culturele activiteiten te organiseren. De 25.000 euro voor ondernemers blijft ook gewoon staan.

“Als we mensen namelijk geen reden geven om hier te blijven, zijn we over een paar jaar weer terug bij af”, vertelt de president van de Zuid-Italiaanse regio Molise, Donato Toma aan The Guardian.

Nieuw plan
Eerst probeerde de regio de bevolkingsterugloop tegen te gaan door de verkoop van huizen tegen de symbolische prijs van 1 euro, maar het probleem wordt nu toch anders aangepakt. Met dit initiatief ontstaat er vanzelfsprekend ook meer handel in de dorpen.

Voorwaarden
Lijkt een nieuw leven aan de Italiaanse kust je wel wat? De voorwaarden: het dorp mag niet meer dan 2000 inwoners hebben en de nieuwe bewoner moet er een bedrijf beginnen. Dat mag van alles zijn: een bakkerij, ijssalon of een kapper. Zolang het maar leven in de brouwerij brengt.

Een ding weten we wel en dat is dat de omgeving er heel idyllisch uitziet:

View this post on Instagram

All of Italy’s little towns are hidden amongst the mountains. I wouldn’t mind seeing this everyday! // #FortesTravel

A post shared by Alexandria Forte (@ciao.alexandria) on

Bron: Welingelichtekringen, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending