Contacteer ons

Nieuws

UITGELEKT: Testament prins Bernhard onthult duistere familiegeheimen Oranjes

Gepubliceerd

op

Weekblad Privé heeft de handen op het geheime testament van Prins Bernhard weten te krijgen. Het testament lag jarenlang veilig achter slot en grendel in de paleiskluis van Soestdijk. Privé publiceerde vandaag het testament waarmee alle familiegeheimen op straat komen te liggen.

Het testament wordt gezien als het levenswerk van de prins. Zo werd duidelijk dat hij er tot zes dagen voor zijn dood nog aan heeft gewerkt. Met het testament worden de familieverhoudingen binnen de Oranjefamilie meer dan duidelijk, én is er een voorkeur naar bepaalde familieleden duidelijk af te lezen.

Onthullingen

De prins heeft overduidelijk zijn handen vol gehad aan het levenswerk. Ook prins Philip, zijn Britse functiegenoot, zou er bijna een dagtaak aan hebben gehad. Zodra er iemand kwam te overlijden maakte de prins – met de hand- aantekeningen en aanpassingen. Ook werden er meerdere personen ‘geschrapt’ uit de laatste wilsbeschikking van Bernhard.

Wij somden de meest bijzondere (en schokkende) onthullingen uit het testament op:

Onterft

Waar de meeste rijkelijk beloond werden in het testament van Bernhard, werden er sommige keihard geschrapt. Zoals de voormalige schoonzoon van Juliana en Bernhard, Jorge Guillermo, die getrouwd was met hun dochter prinses Christina.

Volgens geruchten was de band tussen Jorge en zij schoonouders op zijn zachts gezegd niet al te warm. Dit wordt nu ook duidelijk in zijn testament. Waar Jorge eerst een paar waardevolle manchetknopen te wachten stond, werd hij na de scheiding met Christina op koelbloedige wijze uit het testament geschrapt…

Ook blijkt uit het testament dat het vertrouwen in Christina en met name haar echtgenoot niet bijzonder groot was. Uit de gepubliceerde documenten blijkt dat er voor haar achttiende verjaardag een Stichting Bewind opgericht werd waarin haar financiën werden geregeld. Het lijkt er op dat haar ouders angstig waren dat haar vermogen in de verkeerde handen zou vallen.

Dankzij de stichting kon Christina nooit grote uitgaven doen uit de erfenis van haar oma Wilhelmina, zonder toestemming te krijgen. Ook Juliana en Bernhard namen deze voorwaarde op in hun testament.

Minnares

De misschien wel meest opvallende onthulling uit het testament draait om de affaires die de prins gehad heeft. Schokkend genoeg blijkt nu dat één van zijn minnaressen zelfs meer toebedeeld werd dan zijn echtgenoot Juliana! Als Bernhard eerder overleden was dan Juliana was zij van een koude kermis thuisgekomen: hij liet haar volgens het testament geen ruime schatkist na. In zijn testament liet Bernhard Juliana het volgende na:

  • De verlovings- en trouwring
  • Alle door Beatrix gemaakte voorwerpen
  • Vier glazen konijnen van zijn schrijftafel
  • Een klein gouden konijn
  • Een kleed dat aan de muur hing van zijn zitkamer

Dat is een aanzienlijk stuk minder dan de moeder van één van zijn buitenechtelijke dochters, Hélène Grinda, zou krijgen. Op haar naam stonden bijzonder persoonlijke en waardevolle spullen van de prins.

  • Een ketting met medaillons dat hij altijd droeg
  • Een groot medaillon met olifant erop
  • Een paar boweniet olifanten, waarvan Beatrix er maar één kreeg
  • Vier pluchen olifanten
  • Een kruis dat boven zijn bed lag

De waarde van de spullen die Hélène toegewezen kreeg wordt pijnlijk genoeg hoger geschat dan die van Juliana…

Prinses Irene

De geruchten gingen jarenlang dat de prins een bepaalde voorkeur had voor één van zijn dochters. Irene gold altijd als de lievelingsdochter van de prins, maar dat lijkt dankzij zijn testament toch wat anders in elkaar te steken. Waar veel van de gelukkigen die iets nagelaten werd konden rekenen op een bijzonder en persoonlijk geschenk van de prins, was het voor prinses Irene waarschijnlijk even slikken toen haar erfenis naar voren kwam.

De prins liet zijn zogenaamde lievelingsdochter 24 flessen rode wijn en 24 flessen champagne na. Meer niet.

Playboy

Het wordt ook duidelijk dat Bernhard een bepaalde voorkeur voor personeelsleden had. Zo kreeg zijn secretaresse Kokkie Gilles een dikke erfenis na. Haar stond onder meer een royaal pensioen en een auto te wachten. Ook mocht zij ‘levenslag’ blijven wonen in de villa van de prins.

Zijn chauffeur Hans Bolten werd tevens rijkelijk beloond. Naar verluidt hadden Bolten en de prins een ‘herenakkoord’. Zo had de chauffeur een abonnement op de Playboy, die hij wegmoffelde en stiekem aan de prins gaf. Deze bijzondere afspraak én het feit dat Bolten de prins jarenlang veilig rond reed leverde hem vijfduizend gulden op.

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending