Contacteer ons

Nieuws

Van zomer naar winter: volgende week grote kans op sneeuw

Gepubliceerd

op

De temperatuur gaat rond Pasen flink omlaag. Volgende week lijkt zelfs de kans op sneeuw toe te nemen.
De afgelopen twee maanden hebben we zo’n beetje alle seizoenen gezien in Nederland. ,,Het jaar 2021 kenmerkt zich tot nu toe door flinke schommelingen in het weer en vooral de temperatuur”, ziet ook meteoroloog Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Januari kende af en toe al een winterse speldenprik, maar in februari werd het echt winters met strenge vorst en in een groot deel van het land volop sneeuw. In de tweede helft van februari sloeg het ineens om naar lente: afgelopen week werd het in Limburg zelfs bijna 20 graden.

In maart verliepen de eerste dagen zeer zacht, maar daarna werd het enkele weken flink koud voor de tijd van het jaar. ‘s Nachts zakte de temperaturen soms tot onder de -5 graden en overdag werd het op een paar dagen niet warmer dan 5 tot 6 graden. ,,Momenteel zitten we echter met een weertype dat meer op zomer lijkt dan op lente!”, aldus Van Bernebeek. ,,De ‘twintigers’ rijgen zich deze week aaneen en zelfs een lokale zomerse temperatuur is inmiddels een feit in delen van Brabant en Limburg. Dat kunnen we gerust ronduit uitzonderlijk noemen in maart.”
Korrelhagel en natte sneeuw
Vanaf de paasdagen steekt een koude wind op. ,,Doordat de zon al best wat kracht heeft in deze tijd van het jaar, kan het land ondanks de koude lucht nog redelijk snel opwarmen”, weet de weerman. ,,De enorme temperatuurverschillen die ontstaan kunnen ervoor zorgen dat zich soms gebieden met neerslag ontwikkelen. In de koude lucht kan dat vanzelfsprekend winterse neerslag opleveren in de vorm van korrelhagel en natte sneeuw, ook onweer lijkt mogelijk bij buien.”

Regio’s als de Limburgse heuvels maken zelfs kans op ‘echte’ sneeuw. Van Bernebeek: ,,Overigens is dit niet heel uitzonderlijk: in 2016 sneeuwde het op Koningsdag (27 april) nog regionaal en twee jaar geleden viel begin mei zelfs nog wat natte sneeuw in Limburg.”

Dun laagje sneeuw
Vooral tussen 5 en 9 april is een dun laagje sneeuw op een enkele plek mogelijk. ,,Het beste moment dat eventuele sneeuw blijft liggen is natuurlijk tijdens de nachtelijke uren, omdat er overdag al zoveel instraling van de zon plaatsvindt dat een sneeuwdek weinig kans maakt. Vooral in de wat hoger gelegen delen zoals de Veluwe en Zuid-Limburg kan het makkelijk even wit worden. En de middelgebergtes zoals de Ardennen, Eifel en het Sauerland kunnen mogelijk zelfs een flink pak sneeuw van 10 tot 20 centimeter tegemoet zien.”

Naast winterse neerslag neemt ook de kans op koude nachten toe. Zeker wanneer het ‘s nachts flink opklaart en de wind wegvalt behoren verrassend lage temperaturen tot de mogelijkheden.

Bron:AD Beeld: Twitter

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending