Contacteer ons

Nieuws

Vertoont jouw hond dít gedrag? Dan is-ie aan het puberen

Gepubliceerd

op

Ja, het is echt zo: niet alleen mensen, maar ook honden komen in de pubertijd. Meestal gebeurt dit zo rond de 8 maanden en wanneer je hond 2 jaar is, is dit weer voorbij.

Aan déze streken merk je dat je hond aan het puberen is.

Grenzen opzoeken
Net zoals onze eigen pubers, zoeken ook hondenpubers grenzen op. De hormonen gieren door het lijf van je hond en alle prikkels zijn daardoor al snel te veel, wat zich uit in ongewenst gedrag. Gaat jouw hond opeens als een gek tegen je opspringen zodra je de riem hebt gepakt om te gaan wandelen? Leg de riem dan nog even weg en probeer je hond te kalmeren. Het is belangrijk om in de periode van puberen geduldig, rustig en duidelijk te blijven. Hard straffen heeft meestal niet zo veel zin, daar kan je hand angst van worden.

Niet luisteren
Ging jouw pup altijd meteen zitten zodra jij ‘zit’ zei, maar lijkt hij nu alle bevelen te zijn vergeten? Dan zou het goed kunnen dat de pubertijd is begonnen. Hij wil dan niet meer zo luisteren en trekt liever zijn eigen plan.

Overprikkeld
Tijdens de pubertijd heeft je hond veel prikkels te verwerken. Is je hond veel drukker dan anders? Dan kan het goed zijn dat-ie overprikkeld is en juist behoefte heeft aan rust.

Angstig
Elke hond heeft in de pubertijd een zogenaamde angstfase. Hierin vindt je hond alles wat hij voorheen als vertrouwd beschouwde, nu opeens weer heel spannend. Deze periode duurt zo’n 2 weken en je kunt je hond hier het beste mee helpen door hem te steunen. Vindt je trouwe viervoeter de stofzuiger bijvoorbeeld opeens heel erg eng? Ga dan niet meteen stofzuigen, maar geef je hond de ruimte om te kijken en te snuffelen aan de stofzuiger om te laten zien dat de stofzuiger niet eng is.

Tips
Om je hond in de pubertijd te helpen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond voldoende slaapt. Tijdens de pubertijd heeft je hond hier veel behoefte aan. Creëer een fijne slaapplek voor je hond waar hij kan slapen zonder gestoord te worden. Een hond moet gemiddeld 14 tot 16 uur per dag slapen, jonge puppy’s zelfs 18 tot 20 uur. Ook is het belangrijk om regelmatig leuke dingen te doen, bijvoorbeeld een lange wandeling of een balspel.

Bron: Margriet, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending