Contacteer ons

Nieuws

Vertoont jouw hond dít gedrag? Dan is-ie aan het puberen

Gepubliceerd

op

Ja, het is echt zo: niet alleen mensen, maar ook honden komen in de pubertijd. Meestal gebeurt dit zo rond de 8 maanden en wanneer je hond 2 jaar is, is dit weer voorbij.

Aan déze streken merk je dat je hond aan het puberen is.

Grenzen opzoeken
Net zoals onze eigen pubers, zoeken ook hondenpubers grenzen op. De hormonen gieren door het lijf van je hond en alle prikkels zijn daardoor al snel te veel, wat zich uit in ongewenst gedrag. Gaat jouw hond opeens als een gek tegen je opspringen zodra je de riem hebt gepakt om te gaan wandelen? Leg de riem dan nog even weg en probeer je hond te kalmeren. Het is belangrijk om in de periode van puberen geduldig, rustig en duidelijk te blijven. Hard straffen heeft meestal niet zo veel zin, daar kan je hand angst van worden.

Niet luisteren
Ging jouw pup altijd meteen zitten zodra jij ‘zit’ zei, maar lijkt hij nu alle bevelen te zijn vergeten? Dan zou het goed kunnen dat de pubertijd is begonnen. Hij wil dan niet meer zo luisteren en trekt liever zijn eigen plan.

Overprikkeld
Tijdens de pubertijd heeft je hond veel prikkels te verwerken. Is je hond veel drukker dan anders? Dan kan het goed zijn dat-ie overprikkeld is en juist behoefte heeft aan rust.

Angstig
Elke hond heeft in de pubertijd een zogenaamde angstfase. Hierin vindt je hond alles wat hij voorheen als vertrouwd beschouwde, nu opeens weer heel spannend. Deze periode duurt zo’n 2 weken en je kunt je hond hier het beste mee helpen door hem te steunen. Vindt je trouwe viervoeter de stofzuiger bijvoorbeeld opeens heel erg eng? Ga dan niet meteen stofzuigen, maar geef je hond de ruimte om te kijken en te snuffelen aan de stofzuiger om te laten zien dat de stofzuiger niet eng is.

Tips
Om je hond in de pubertijd te helpen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond voldoende slaapt. Tijdens de pubertijd heeft je hond hier veel behoefte aan. Creëer een fijne slaapplek voor je hond waar hij kan slapen zonder gestoord te worden. Een hond moet gemiddeld 14 tot 16 uur per dag slapen, jonge puppy’s zelfs 18 tot 20 uur. Ook is het belangrijk om regelmatig leuke dingen te doen, bijvoorbeeld een lange wandeling of een balspel.

Bron: Margriet, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending