Contacteer ons

Nieuws

Vieze hondengeur in huis? 7x dít kun je ertegen doen

Gepubliceerd

op

Jij ruikt het misschien al niet meer, maar voor je gasten is het iets minder fijn: die scherpe, sterke hondengeur die misschien in je huis rondhangt. Hoe kom je ervan af?

Want hoe gezellig een hond in huis ook is, die geur vindt niemand lekker.

1. Naar de dierenarts

Kijk eerst of de geur die in je huis een normale hondengeur is, of een extreem sterke geur. In dat laatste geval kan het namelijk zijn dat er iets mis is met de huid van je hond. Hij kan een huidinfectie opgelopen hebben die de vervelende geur veroorzaakt. Het kan zijn dat je hond allergisch is voor bepaald voedsel, of een verminderde weerstand heeft. Breng daarom eerst een bezoekje aan de dierenarts wanneer je hond erger stinkt dan normaal.

2. Hondenmand in de wasmachine

Net zoals jouw bed na een tijdje begint te stinken wanneer je het nooit wast, zal dat bij de hondenmand en het deken ook gebeuren. En deze geur is nóg sterker, omdat honden van zichzelf een vettige huid en vacht hebben. Dit helpt om ze te beschermen tegen kou. Maar die vettigheid gaat na een tijdje ook in hun mand en dekens zitten, wat je daarna door heel je huis ruikt. Zorg er daarom voor dat je deze regelmatig wast.

3. Dagelijks ventileren

In dezelfde categorie: wanneer je slaapkamer een muf ruikt na een nachtje slapen, zet je automatisch het raam open om het te laten luchten. Het is belangrijk om dit ook te doen in ruimten waar je hond veel tijd doorbrengt, om te voorkomen dat de geur in de ruimte blijft hangen.

4. Was je hond

Hoewel de hondengeur natuurlijk is en nu eenmaal bij honden hoort, kan het uiteraard geen kwaad om je viervoeter af en toe te wassen met een heerlijk geurende hondenshampoo. Gebruik een speciale shampoo die goed en verzorgend is voor hun huid, want hoe gezonder de huid, hoe minder vervelende geurtjes.

5. Geef ander voer

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er is een vermoeden dat vers voer een hond een stuk lekkerder laat ruiken dan goedkoper brokvoer. Ook kunnen bepaalde ingrediënten in het voer van je hond zijn huid meer laten stinken. Wij gaan immers ook minder fris ruiken wanneer we iedere dag knoflook eten. Het is dus het proberen waard om af en toe ander voer te kopen, om te kijken of dit effect heeft.

6. Droog je hond goed af

Van de geur van natte hond wordt niemand blij. Wanneer je je hond hebt uitgelaten op een regenachtige dag, kun je hem daarom maar beter zo goed mogelijk afdrogen of zelfs droogföhnen: dat scheelt een heleboel nare geurtjes.

7. Maskeren

Als laatste kun je natuurlijk de geur van je hond (die hoort er nu eenmaal ook een beetje bij) proberen te maskeren met lekker ruikende accessoires voor in huis. Zet bijvoorbeeld een verse bos bloemen, lekker ruikende geurstokjes of een set geurkaarsen neer.

Bron | Hondengeurverwijderen.nl, MCvoordieren.nl, Margriet
Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending