Contacteer ons

Nieuws

Vieze hondengeur in huis? 7x dít kun je ertegen doen

Gepubliceerd

op

Jij ruikt het misschien al niet meer, maar voor je gasten is het iets minder fijn: die scherpe, sterke hondengeur die misschien in je huis rondhangt. Hoe kom je ervan af?

Want hoe gezellig een hond in huis ook is, die geur vindt niemand lekker.

1. Naar de dierenarts

Kijk eerst of de geur die in je huis een normale hondengeur is, of een extreem sterke geur. In dat laatste geval kan het namelijk zijn dat er iets mis is met de huid van je hond. Hij kan een huidinfectie opgelopen hebben die de vervelende geur veroorzaakt. Het kan zijn dat je hond allergisch is voor bepaald voedsel, of een verminderde weerstand heeft. Breng daarom eerst een bezoekje aan de dierenarts wanneer je hond erger stinkt dan normaal.

2. Hondenmand in de wasmachine

Net zoals jouw bed na een tijdje begint te stinken wanneer je het nooit wast, zal dat bij de hondenmand en het deken ook gebeuren. En deze geur is nóg sterker, omdat honden van zichzelf een vettige huid en vacht hebben. Dit helpt om ze te beschermen tegen kou. Maar die vettigheid gaat na een tijdje ook in hun mand en dekens zitten, wat je daarna door heel je huis ruikt. Zorg er daarom voor dat je deze regelmatig wast.

3. Dagelijks ventileren

In dezelfde categorie: wanneer je slaapkamer een muf ruikt na een nachtje slapen, zet je automatisch het raam open om het te laten luchten. Het is belangrijk om dit ook te doen in ruimten waar je hond veel tijd doorbrengt, om te voorkomen dat de geur in de ruimte blijft hangen.

4. Was je hond

Hoewel de hondengeur natuurlijk is en nu eenmaal bij honden hoort, kan het uiteraard geen kwaad om je viervoeter af en toe te wassen met een heerlijk geurende hondenshampoo. Gebruik een speciale shampoo die goed en verzorgend is voor hun huid, want hoe gezonder de huid, hoe minder vervelende geurtjes.

5. Geef ander voer

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er is een vermoeden dat vers voer een hond een stuk lekkerder laat ruiken dan goedkoper brokvoer. Ook kunnen bepaalde ingrediënten in het voer van je hond zijn huid meer laten stinken. Wij gaan immers ook minder fris ruiken wanneer we iedere dag knoflook eten. Het is dus het proberen waard om af en toe ander voer te kopen, om te kijken of dit effect heeft.

6. Droog je hond goed af

Van de geur van natte hond wordt niemand blij. Wanneer je je hond hebt uitgelaten op een regenachtige dag, kun je hem daarom maar beter zo goed mogelijk afdrogen of zelfs droogföhnen: dat scheelt een heleboel nare geurtjes.

7. Maskeren

Als laatste kun je natuurlijk de geur van je hond (die hoort er nu eenmaal ook een beetje bij) proberen te maskeren met lekker ruikende accessoires voor in huis. Zet bijvoorbeeld een verse bos bloemen, lekker ruikende geurstokjes of een set geurkaarsen neer.

Bron | Hondengeurverwijderen.nl, MCvoordieren.nl, Margriet
Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending