Contacteer ons

Nieuws

Vrouw (51) met thuiszorg lag een week dood in huis

Gepubliceerd

op

Een 51-jarige vrouw uit Hoensbroek heeft eind augustus een week dood in huis gelegen. Normaal gesproken zou in die periode drie keer een zorgverlener bij haar aan de deur zijn gekomen, maar omdat het vakantie was, kwam er niemand.

De kwestie werd aangekaart door raadslid Jan Horssels van Partij Hoensbroeks Belang (PHB). Toen hij van de situatie hoorde, zocht hij contact met zorginstantie Stand-By, die voor de gemeente de Wmo uitvoert. Stand-By verwees hem door naar de gemeente.

Horssels probeerde via wethouder Peter van Zutphen (Volksgezondheid/Wmo, SP) opheldering te krijgen.

Ontevreden over hoe hij dit afhandelde, zocht Horssels de openbaarheid door tijdens de afgelopen raadsvergadering van de gemeente Heerlen – waar Hoensbroek onder valt – een serie vragen over het incident in gang te zetten.

Omdat Horssels bij die vergadering om gezondheidsredenen afwezig was, stelde PHB-raadslid Miriam Schreurs de vragen.

„De vrouw werd 28 augustus levenloos in haar huis aangetroffen, waar zij minimaal een week heeft gelegen. Er kwam drie keer per week hulp. Die week was er echter niemand vanwege vakantie.

Begrijpelijk, want ook zorgpersoneel heeft recht op vakantie. Bij ons roept dat de vraag op of er niets geregeld is om een kwetsbare groep die afhankelijk is van zorg in de gaten te houden.”

Beroepsgeheim
Schreurs riep op om vooruit te kijken naar de komende vakantieperiode om herhaling te voorkomen. Wethouder Van Zutphen gaf aan van het geval op de hoogte te zijn en sprak van een trieste situatie.

„Maar om hier in een raadsdebat een trieste en persoonlijke situatie te bespreken, dat kunnen en dat mogen we niet.

De mensen die hulp verlenen zijn gebonden aan hun beroepsgeheim, en dat geldt ook voor de gemeente.”

De PHB wilde weten of er onderzoek naar het incident is gedaan. Dat bevestigde de wethouder, die de suggestie van de hand wijst dat de vrouw als gevolg van vakantie een week geen zorg ontving.

„Er is onderzoek gedaan door de toezichthouder Wmo, in dit geval de GGD. Die heeft geconcludeerd dat dit een triest geval is, maar dat er geen aanleiding is tot een nader onderzoek.”

Probleem
Dat een openbaar raadsdebat niet de plek is om zo’n persoonlijk geval te bespreken vond ook SP’er Ron Meyer. „Er wordt van alles gesuggereerd en ik vind het terecht dat het college zo reageert.

Wat ik wel wil weten is: is dit een symbool voor een collectief probleem? Als dat zo is hebben we namelijk wel een debat.”

Horssels laat weten dat hij niet tevreden is met de beantwoording. „Het kan niet zo zijn dat als men het achterste van de tong moet laten zien bij iets dat in zijn nadeel werkt, men gaat schermen met de zwijgplicht en privacy. Ik wil het onderzoeksrapport zien en voor mij is deze zaak nog niet afgehandeld.”

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending