Contacteer ons

Nieuws

Vrouw (51) met thuiszorg lag een week dood in huis

Gepubliceerd

op

Een 51-jarige vrouw uit Hoensbroek heeft eind augustus een week dood in huis gelegen. Normaal gesproken zou in die periode drie keer een zorgverlener bij haar aan de deur zijn gekomen, maar omdat het vakantie was, kwam er niemand.

De kwestie werd aangekaart door raadslid Jan Horssels van Partij Hoensbroeks Belang (PHB). Toen hij van de situatie hoorde, zocht hij contact met zorginstantie Stand-By, die voor de gemeente de Wmo uitvoert. Stand-By verwees hem door naar de gemeente.

Horssels probeerde via wethouder Peter van Zutphen (Volksgezondheid/Wmo, SP) opheldering te krijgen.

Ontevreden over hoe hij dit afhandelde, zocht Horssels de openbaarheid door tijdens de afgelopen raadsvergadering van de gemeente Heerlen – waar Hoensbroek onder valt – een serie vragen over het incident in gang te zetten.

Omdat Horssels bij die vergadering om gezondheidsredenen afwezig was, stelde PHB-raadslid Miriam Schreurs de vragen.

„De vrouw werd 28 augustus levenloos in haar huis aangetroffen, waar zij minimaal een week heeft gelegen. Er kwam drie keer per week hulp. Die week was er echter niemand vanwege vakantie.

Begrijpelijk, want ook zorgpersoneel heeft recht op vakantie. Bij ons roept dat de vraag op of er niets geregeld is om een kwetsbare groep die afhankelijk is van zorg in de gaten te houden.”

Beroepsgeheim
Schreurs riep op om vooruit te kijken naar de komende vakantieperiode om herhaling te voorkomen. Wethouder Van Zutphen gaf aan van het geval op de hoogte te zijn en sprak van een trieste situatie.

„Maar om hier in een raadsdebat een trieste en persoonlijke situatie te bespreken, dat kunnen en dat mogen we niet.

De mensen die hulp verlenen zijn gebonden aan hun beroepsgeheim, en dat geldt ook voor de gemeente.”

De PHB wilde weten of er onderzoek naar het incident is gedaan. Dat bevestigde de wethouder, die de suggestie van de hand wijst dat de vrouw als gevolg van vakantie een week geen zorg ontving.

„Er is onderzoek gedaan door de toezichthouder Wmo, in dit geval de GGD. Die heeft geconcludeerd dat dit een triest geval is, maar dat er geen aanleiding is tot een nader onderzoek.”

Probleem
Dat een openbaar raadsdebat niet de plek is om zo’n persoonlijk geval te bespreken vond ook SP’er Ron Meyer. „Er wordt van alles gesuggereerd en ik vind het terecht dat het college zo reageert.

Wat ik wel wil weten is: is dit een symbool voor een collectief probleem? Als dat zo is hebben we namelijk wel een debat.”

Horssels laat weten dat hij niet tevreden is met de beantwoording. „Het kan niet zo zijn dat als men het achterste van de tong moet laten zien bij iets dat in zijn nadeel werkt, men gaat schermen met de zwijgplicht en privacy. Ik wil het onderzoeksrapport zien en voor mij is deze zaak nog niet afgehandeld.”

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending