Contacteer ons

Nieuws

Waarom er nu meer katten met gebroken pootjes bij de dierenarts komen

Gepubliceerd

op

De hitte doet niet alleen wat met ons, maar ook met onze huisdieren. En dit gaat vooral op voor katten, valt dierenartsen op.

De ene na de andere huistijger belandt bij de EHBO met gebroken pootjes, laat Dierenopvang Amsterdam aan RTL Nieuws weten. Meer dan normaal. Hoe dat komt? Het zou alles te maken hebben met de hormonen die door de hitte door hun lijfjes gieren.

Krolse poezen

Net als mensen hebben katten met warm weer ook meer zin in seks. Bij mensen komt dit door het stofje serotonine dat extra wordt aangemaakt. Bij katten spelen hormonen met de hitte ook meer op. Vooral bij katers, die van zich af sproeien en op zoek gaan naar een krolse poes die een bepaalde geur uitscheidt. “En als die dan een ongecastreerde kater tegenkomt, is één plus één zo zes”, vertelt Carmen Silos van de Dierenbescherming aan De Stentor.

‘Brokkenpiloten’

Die zoektocht naar poezen komt katers soms duur te staan. Ze zijn zo gretig op zoek naar een krolse poes dat ze daarbij soms van balkons en uit ramen vallen. “Gebroken voetjes, kaken en poten”, zo omschrijft een medewerker van de dierenopvang de verwondingen. “We zien ook veel katers die zijn aangereden in het verkeer. Ze ruiken de poezen, gaan ’s avonds op stap, maar letten niet goed op. Het zijn echt brokkenpiloten.”

Late geboortegolf kittens

Het resultaat is niet alleen gebroken pootjes, maar dus ook veel kittens. Te veel kittens. Kittens waar baasjes van ongecastreerde of -gesteriliseerde katten niet altijd op zitten te wachten. En dus worden veel nestjes naar dierenasiels gebracht of zelfs gedumpt. Onlangs werd al aan de bel getrokken over overvolle kattenverblijven. En die geboortegolf houdt nog wel eventjes aan. Door de hittegolf vrij laat in de zomer, worden er nog een hoop kittens verwacht. Katten zijn tussen de 58 en 67 dagen zwanger. En waar de geboortegolf meestal in oktober wel ophoudt, kunnen er dit jaar in november nog eens beschuit met muisjes gegeten worden.

Wat kost een kitten?

Aangezien katten als huisdieren zo populair zijn en blijven in Nederland, verwacht de Dierenbescherming dat alle kittens een thuis zullen krijgen. Maar dat blijft altijd een intensieve klus. Wil jij graag een kitten? Dan is het goed om te weten dat je aan een asielkitten 150 euro kwijt bent, inclusief castratie of sterilisatie. Je helpt de Dierenbescherming ook enorm door je aan te melden als gastgezin voor kittens.

Bron | De Stentor, RTL Nieuws, Dierenbescherming, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending