Contacteer ons

Nieuws

Waarom je aan het eind van de middag een opgeblazen gevoel kunt hebben

Gepubliceerd

op

Je hebt heerlijk en gezond geluncht, hoe kan het dan toch dat je aan het einde van de middag een opgeblazen gevoel in je buik hebt? Het kan te maken hebben met je (ogenschijnlijk) gezonde lunch.

En gelukkig kun je er ook iets aan doen.

Slecht verteerbare producten

Groenten en fruit zijn heerlijk en gezond, maar kunnen daarnaast ook slecht verteerbaar zijn. Bloemkool, broccoli, bepaalde fruitsoorten en sommige graan- en broodsoorten bevatten namelijk veel vezels. Doordat het vezelrijke producten zijn, kost het ons maag- en darmstelsel meer moeite om de producten af te breken en te verteren. Hetzelfde geldt voor zuivel, waar lactose in zit. Deze moeilijk verteerbare producten zorgen voor gasvorming in je darmstelsel. Eet je een volle salade of paar sneetjes brood tijdens de lunch? Dan zet je je darmen flink aan het werk en kun je daar later in de middag last van krijgen.

Wat kun je eraan doen?

Tel je de uren af totdat je je broek losser (of zelfs uit) kunt doen? Dan is het verstandig om na de lunch een aantal van de volgende dingen te proberen om het opgeblazen gevoel te verlichten:

– Eet minder maar vaker

Door je porties eten te verkleinen geef je je darmen de ruimte om kleine beetjes tegelijk weg te werken. Daarnaast helpt het ook om een goede mix van verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Houd je lunch dus klein tot middelmatig en graai twee uurtjes later naar een handje noten als lichte snack. Ook een hardgekookt ei, zaden of avocado zijn goed vullende maar kleine snacks.

– Loop een rondje

Om je spijsvertering op gang te helpen, is het verstandig om na de lunch niet direct weer aan het werk te gaan, maar eerst nog even de benen te strekken. Door te wandelen stimuleer je de spijsvertering en krijg je, met een beetje mazzel, buiten voldoende vitamine D binnen.

– Drink veel water

Als laatste is het raadzaam om voldoende water te drinken op een dag. Juist als je snel last krijg van een opgeblazen gevoel is het slim om dranken met koolzuur achterwege te laten en in plaats daarvan voldoende glazen water achterover te gooien.

Bron | Well + Good, Libelle, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending