Contacteer ons

Nieuws

Waarom scheten van een vrouw erger stinken dan bij een man

Gepubliceerd

op

Wanneer we praten over iemand met een opgeblazen ego, maken we vaak grapjes dat ze denken dat hun scheten naar rozen ruiken – of helemaal niet ruiken.

Maar er is eigenlijk een kern van waarheid en wat stinkende wetenschap achter de ongewone manieren waarop we op onze scheten reageren, vergeleken met die van iemand anders.

Houd in gedachten: ik ben geen dokter, maar een man met een paar interessante scheetfeiten die ik met jullie allemaal moest delen. Als je pijnlijk of ongewoon gas ervaart, stel dan je vragen aan een medische professional.

Om het verschil tussen je scheten en die van een ander te begrijpen, moet je eerst wat leren over de wetenschap achter scheten.

Het grootste deel van de geur in een scheet komt van de gassen geproduceerd door microben in je darm.

Terwijl deze microscopische organismen het voedsel in je maag verteren, maken ze gas vrij dat uit je lichaam wordt gelaten wanneer je de wind breekt.

Hierdoor zullen verschillende mensen (met verschillende combinaties van darmbacteriën) verschillende geuren produceren.

Dus waarom ruziën de scheten van anderen erger dan die van ons? In essentie raken je hersenen gewend aan je geuren (van je zweet, oksels, gas, enz.)

En leer je ze te negeren. Dus tenzij je gas doorgeeft met een verontrustende en ongewone geur, zal je geest de geur gewoon negeren.

Aan de andere kant triggeren scheten die onbekend zijn (zoals bij andere mensen) een sterker antwoord van onze reukzintuigen.

Dat komt omdat vervelende, onbekende geuren (inclusief scheten, maar ook dingen als rot voedsel) worden beschouwd als een teken van gevaar voor onze neus, tekenen die we door ontelbare generaties van evolutie zijn getraind om te vermijden.

Studies hebben deze vriendelijke geurtheorie ondersteund, omdat mensen consequent hun scheten rangschikken als de meest draaglijke, gevolgd door scheten van vrienden en vervolgens vreemden.

Maar de combinatie van gassen in je darmen kan ook een groot verschil maken in de geur van een scheet, met waterstofsulfide dat normaal gesproken wordt vermeld als de grofste geur van allemaal. (Het is de geur die sommige mensen vergelijken met rotte eieren.)

Gezonde voedingsmiddelen zoals broccoli en erwten produceren dit gas, dus het volgen van een gezond dieet kan een stank veroorzaken.

Andere gassen die normaal in scheten worden aangetroffen, zijn methaanthiol, dat wordt omschreven als ruikend als “ontbindende groenten” en het ziekelijk zoet ruikende dimethylsulfide.

Gastroenteroloog Michael Levitt, die sinds de jaren ’70 onderzoek doet naar gas, meldt dat de scheten van vrouwen gemiddeld slechter ruiken, omdat ze grotere hoeveelheden waterstofsulfide bevatten dankzij gezondere voeding.

Maar er zijn natuurlijk maagverzakkingssupplementen (“~ Beano”) die het aantal scheten die je er per dag laat uitkomen kan beperken als je geur merkbaar slecht is.

Andere boosdoeners voor stinkende toots zijn bonen en wijn, die beide rijk zijn aan zwavel. Voedsel zoals rood vlees, dat constipatie en opbouw in uw dikke darm veroorzaakt, kan ook het aroma van uw gas beïnvloeden.

Omgaan met je stinkende scheten is een slim idee, want als je ze vasthoudt, kan dit echt bijdragen aan je problemen.

Wanneer scheten worden vastgehouden, kan het gas in de darmwand absorberen, waardoor een opgeblazen gevoel, pijn en constipatie ontstaat.

Hoewel serieuze reacties zeldzaam zijn, zijn scheten gewoon beter dan in het algemeen. Omdat scheten natuurlijk een feit zijn waar we gewoon aan moeten wennen. De gemiddelde persoon scheet tientallen keren per dag, meestal zonder het zelfs maar te merken.

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending