Contacteer ons

Nieuws

Waarom werd misdaadjournalist  Peter R. de Vries niet beveiligd?

Gepubliceerd

op

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de gisteravond in Amsterdam neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries werd beveiligd. Collega’s en ook advocaten vertellen dat hij zelf geen beveiliging wilde, ondanks eerdere bedreigingen. Een eigen keuze omdat hij niet beperkt wilde worden in zijn vrijheid.
Zo vertelde een buurtbewoner in het NOS Radio 1 Journaal dat hij De Vries bijna iedere avond rond 19.30 uur zag lopen op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. “Als je hem zoekt dan is hij niet heel erg moeilijk te vinden. Dat hij misschien onzichtbaar beveiligd zou worden is volkomen onwaar. Ik zie hem vaak rondlopen en dan zie je in de verste verte niemand om heen lopen of er achteraan lopen.”
Volgens justitieverslaggever Remco Andringa van de NOS zeggen veel mensen die hem kennen dat hij niet beveiligd wordt. “Hij wil dat zelf niet, ook al weet hij dat dat risico’s met zich meebrengt.” Hij kreeg af en toe wel waarschuwingen van de politie dat mensen hem iets wilden aandoen.
“Dan ergerde het hem dat hij dat te horen had gekregen, maar verder nul informatie kreeg, waardoor hij eigenlijk niet goed wist waar hij nou aan toe was. Dus koos hij hiervoor, om zonder beveiliging door het leven te gaan.”
Een andere reden om zonder beveiliging te leven is volgens Jan Struijs, voorzitter Nederlandse Politiebond, dat het voor De Vries heel belangrijk is dat hij kan gaan en staan waar hij wil. Beveiliging vindt hij volgens Struijs “een forse belemmering voor de wijze waarop hij zijn werk uit kan oefenen.”

Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft met hem over beveiliging gesproken. “Hij heeft altijd tegen ons gezegd: ik waardeer je zorg, maar ik zorg er zelf voor. Ik trek wel aan de bel als het nodig is”, zegt algemeen secretaris Thomas Bruning die het tekenend voor zijn aanpak noemt. “Hij gelooft in zijn eigen kracht, maar dat is helaas gisteren toch op een andere manier uitgepakt.”

Had hij niet gedwongen kunnen worden? Volgens Struijs niet. “Nee, je kan dat nooit helemaal afdwingen als iemand het niet wil.” Ook Frans Knüppe, de deken van advocaten, noemt het lastig iemand te dwingen. “Ik moet wel de de vrije ruimte van iedereen respecteren.”

Overal veilig
“Peter R. de Vries is niet van plan zijn leven zo in te richten dat hij altijd over zijn schouder moet kijken of er iemand achter hem aankomt”, zegt Peter Wiegmink, die bevriend raakte met De Vries toen die betrokken raakte bij de coldcasezaak van de Posbankmoord. Hij is de broer van het slachtoffer in die zaak. Hij kwam wel eens bij De Vries thuis en vroeg hem toen of hij zich daar wel veilig voelde. “Ik voel me overal veilig”, zei De Vries toen tegen hem.
“On bended knee is no way to be free”, zei Peter R. de Vries in 2016 bij de uitreiking van de Kleurrijke Top 100. “Dat wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn, dat wil zeggen dat niemand ons kan overheersen en dat wil zeggen dat we nooit ‘ever never’ iemands slaaf zijn.” Die tekst is hem letterlijk op het lijf geschreven, voegde hij daaraan toe terwijl hij de tatoeage op zijn rechteronderbeen aan het publiek toonde.

Bekijk hieronder de toespraak die de misdaadjournalist toen hield.

Lees verder

Laatste Nieuws

Deelnemers Lang Leve de Liefde vergeten soms dat er camera’s hangen: ‘Lijkt wel Lang Leve de Vieze film!’

Gepubliceerd

op

Door

In de dynamische wereld van “Lang Leve de Liefde”, waar ongemak soms de boventoon voert, springen Peggy en Wieger eruit als een geslaagde match.

Hun natuurlijke klik komt duidelijk naar voren tijdens een ontspannen spelletje in het bubbelbad, een ontroerend moment voor degenen die er oog voor hebben.

In de meest recente aflevering realiseren ze zich dat ze wellicht “te perfect bij elkaar passen”, en ze spreken vol lof over elkaars unieke kenmerken.

Hun genegenheid groeit terwijl ze samen dagdromen over een gedeelde toekomst, waarbij Wieger zich voorstelt hoe hij ’s ochtends koffie zet voor Peggy en haar verrast met kleine, liefdevolle gebaren.

De intieme momenten tussen Peggy en Wieger worden niet geschuwd, van Peggy die zich in een piratenkostuum hult tot Wieger die haar verleidt met een speelse lapdance.

In het bubbelbad bereikt hun chemie nieuwe hoogten, terwijl Wieger Peggy teder streelt en zijn verlangens met haar deelt.

Deze innige scènes laten de kijkers verbijsterd achter, waarbij sommigen zelfs de term “Lang Leve de P*rno” introduceren vanwege de onverwachte sensualiteit van hun date.

De vrijmoedige interacties tussen Peggy en Wieger zorgen voor een golf van reacties onder het kijkerspubliek.

Terwijl Peggy haar date probeert te verrassen met haar piratenkostuum, valt Wieger direct voor haar charme.

Maar het hoogtepunt voor de kijkers komt wanneer ze samen in het bubbelbad zijn, waar Wieger Peggy liefdevol streelt en hun passie bijna tastbaar is.

Het is onmiskenbaar dat Peggy en Wieger een sterke connectie hebben die verder gaat dan oppervlakkige gesprekken.

Hun oprechte interesse in elkaar en hun bereidheid om zich open te stellen voor elkaar, maken hun relatie tot een boeiend schouwspel voor de kijkers.

Terwijl sommigen misschien verrast zijn door de intensiteit van hun interacties, is het duidelijk dat Peggy en Wieger zich volledig laten meeslepen door de magie van hun verbinding.

Natuurlijk, met de toenemende intimiteit tussen Peggy en Wieger, komen ook vragen en discussies over de grenzen van privacy en de grens tussen reality-tv en entertainment.

Sommige kijkers juichen hun openhartigheid toe, terwijl anderen zich afvragen of het wel gepast is om zo’n intieme momenten op nationale televisie te delen.

Desalniettemin blijft het fascinerend om te zien hoe Peggy en Wieger hun relatie verkennen en verdiepen in de bijzondere setting van “Lang Leve de Liefde”.

Hun oprechte emoties en passie voor elkaar bieden een welkome afwisseling in een wereld vol oppervlakkige connecties en vluchtige ontmoetingen.

En hoewel sommigen wellicht grappen maken over “Lang Leve de P*rno”, is het duidelijk dat Peggy en Wieger’s verhaal veel meer is dan alleen sensatie.

Het is een verhaal van echte liefde, in al zijn oprechtheid en intensiteit, dat het publiek keer op keer weet te boeien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Cosmetische ingreep Sylvia Geersen gaat helemaal mis: ”Ik ben verminkt”

Gepubliceerd

op

Door

Het is tegenwoordig ‘in’ om aan jezelf te laten sleutelen. Veel mensen hebben het idee dat ze daar mooier van worden. Aan ingrepen kleven natuurlijk ook risico’s, want er is geen garantie dat het goed gaat. Sylvia Geersen kan hier inmiddels over meepraten.

Wenkbrauwen

Sylvia besloot haar wenkbrauwen te laten tatoeëeren, iets dat veel vrouwen doen. Daarvoor heeft ze een PMU-behandeling (permanente make up) ondergaan.
Helaas voor haar is er een ernstige fout gemaakt door de salon waar Sylvia de behandeling liet uitvoeren en nu loopt ze rond met één wenkbrauw minder. Op Instagram schiet Geersen flink uit haar slof. Ze spreekt zelfs van ‘pure verminking’.
”Ze werden veel te donker en dik, waarna het de volgende behandeling werd weggelaserd”, zo schrijft Sylvia in een Instagramverhaal. ”Helaas waren mijn wenkbrauwen toen nog een open wond, en als gevolg daarvan zijn veel van mijn haartjes niet teruggekomen.”

Ruzie

Sylvia kan alleen nog maar huilen en het is nog erger geworden omdat de salon die de behandeling uitvoerde, ontkent dat er een fout is gemaakt.
”De eigenaresse lijkt te ontkennen dat dit door het laseren komt. Maar mijn haartjes zijn nu wel vernietigd. Dit is pure verminking.”
Het loopt inmiddels uit de hand tussen de salon en Sylvia. De eigenaresse heeft gedreigd Sylvia voor de rechter te slepen wegens smaad. Sylvia is hier niet van onder de indruk en blijft haar verhaal delen om andere mensen te waarschuwen.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Vader verdient meer dan 81.000 euro per jaar, heeft nauwelijks geld voor eten

Gepubliceerd

op

Door

Don Parkes verdient een jaarlijks salaris van 125.000 Australische dollar, maar vindt het toch erg moeilijk om financieel rond te komen. Volgens de fabrieksmanager moet hij besparen om ervoor te zorgen dat zijn gezin genoeg te eten heeft.

Grootverdiener

Don verdient behoorlijk goed en behoort zelfs tot de top 10 van best verdienende mensen in het land. En dus zou je verwachten dat geld geen rol speelt. Dat blijkt niet het geval. In de tv-show A Current Affair geeft Don toe: “Het is bijna niet vol te houden.”

Samen met zijn vrouw heeft hij acht kinderen, wat een flinke financiële last met zich meebrengt. “We hebben al meerdere keren ons spaargeld moeten aanspreken.” Bovendien moeten hun twee tienerzonen kostgeld betalen aan hun ouders.

Zorgverzekering opgezegd

Moeder Kirsty Parkes legt uit dat het gezin elke twee weken ongeveer 1.200 Australische dollar besteed aan boodschappen. Dat komt neer op zo’n 2.400 dollar per maand.

Ze zijn overgestapt op goedkopere huismerken en hun kinderen krijgen nu minder verse producten zoals fruit, groenten en vlees om kosten te besparen.
Sterker nog, het gezin gaat steeds vaker naar McDonald’s. “Een maaltijd voor de hele familie is daar goedkoper dan het kopen van vlees en groenten, die je ook nog eens zelf moet klaarmaken”, aldus Don. Om nog meer geld te besparen heeft hij alle zorgverzekeringen opgezegd.
“Zorgkosten zijn onbetaalbaar geworden en passen simpelweg niet meer in mijn budget. Voor mij zijn voedsel en kleding belangrijker; een zorgverzekering voelt nu als een luxe,” aldus Don.

Steeds moeilijker

Don’s vrouw, Kirsty, doet vrijwilligerswerk bij het Community Café, een liefdadigheidsorganisatie in Sydney die gratis eten en kleding verstrekt aan mensen in financiële nood. “Elke dag komen er zo’n 200 mensen langs die het niet meer redden,” zegt Kirsty.
Kirsty en Don weten niet meer wat ze moeten doen. De belastingverlagingen van premier Anthony Albanese zijn slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Onderstaande de aflevering van A Current Affair, waar Don en Kirsty hun schrijnende verhaal doen:

Lees verder

Trending