Contacteer ons

Nieuws

Waarom werd misdaadjournalist  Peter R. de Vries niet beveiligd?

Gepubliceerd

op

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de gisteravond in Amsterdam neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries werd beveiligd. Collega’s en ook advocaten vertellen dat hij zelf geen beveiliging wilde, ondanks eerdere bedreigingen. Een eigen keuze omdat hij niet beperkt wilde worden in zijn vrijheid.
Zo vertelde een buurtbewoner in het NOS Radio 1 Journaal dat hij De Vries bijna iedere avond rond 19.30 uur zag lopen op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. “Als je hem zoekt dan is hij niet heel erg moeilijk te vinden. Dat hij misschien onzichtbaar beveiligd zou worden is volkomen onwaar. Ik zie hem vaak rondlopen en dan zie je in de verste verte niemand om heen lopen of er achteraan lopen.”
Volgens justitieverslaggever Remco Andringa van de NOS zeggen veel mensen die hem kennen dat hij niet beveiligd wordt. “Hij wil dat zelf niet, ook al weet hij dat dat risico’s met zich meebrengt.” Hij kreeg af en toe wel waarschuwingen van de politie dat mensen hem iets wilden aandoen.
“Dan ergerde het hem dat hij dat te horen had gekregen, maar verder nul informatie kreeg, waardoor hij eigenlijk niet goed wist waar hij nou aan toe was. Dus koos hij hiervoor, om zonder beveiliging door het leven te gaan.”
Een andere reden om zonder beveiliging te leven is volgens Jan Struijs, voorzitter Nederlandse Politiebond, dat het voor De Vries heel belangrijk is dat hij kan gaan en staan waar hij wil. Beveiliging vindt hij volgens Struijs “een forse belemmering voor de wijze waarop hij zijn werk uit kan oefenen.”

Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft met hem over beveiliging gesproken. “Hij heeft altijd tegen ons gezegd: ik waardeer je zorg, maar ik zorg er zelf voor. Ik trek wel aan de bel als het nodig is”, zegt algemeen secretaris Thomas Bruning die het tekenend voor zijn aanpak noemt. “Hij gelooft in zijn eigen kracht, maar dat is helaas gisteren toch op een andere manier uitgepakt.”

Had hij niet gedwongen kunnen worden? Volgens Struijs niet. “Nee, je kan dat nooit helemaal afdwingen als iemand het niet wil.” Ook Frans Knüppe, de deken van advocaten, noemt het lastig iemand te dwingen. “Ik moet wel de de vrije ruimte van iedereen respecteren.”

Overal veilig
“Peter R. de Vries is niet van plan zijn leven zo in te richten dat hij altijd over zijn schouder moet kijken of er iemand achter hem aankomt”, zegt Peter Wiegmink, die bevriend raakte met De Vries toen die betrokken raakte bij de coldcasezaak van de Posbankmoord. Hij is de broer van het slachtoffer in die zaak. Hij kwam wel eens bij De Vries thuis en vroeg hem toen of hij zich daar wel veilig voelde. “Ik voel me overal veilig”, zei De Vries toen tegen hem.
“On bended knee is no way to be free”, zei Peter R. de Vries in 2016 bij de uitreiking van de Kleurrijke Top 100. “Dat wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn, dat wil zeggen dat niemand ons kan overheersen en dat wil zeggen dat we nooit ‘ever never’ iemands slaaf zijn.” Die tekst is hem letterlijk op het lijf geschreven, voegde hij daaraan toe terwijl hij de tatoeage op zijn rechteronderbeen aan het publiek toonde.

Bekijk hieronder de toespraak die de misdaadjournalist toen hield.

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending