Contacteer ons

Nieuws

Waarom werd misdaadjournalist  Peter R. de Vries niet beveiligd?

Gepubliceerd

op

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de gisteravond in Amsterdam neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries werd beveiligd. Collega’s en ook advocaten vertellen dat hij zelf geen beveiliging wilde, ondanks eerdere bedreigingen. Een eigen keuze omdat hij niet beperkt wilde worden in zijn vrijheid.
Zo vertelde een buurtbewoner in het NOS Radio 1 Journaal dat hij De Vries bijna iedere avond rond 19.30 uur zag lopen op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. “Als je hem zoekt dan is hij niet heel erg moeilijk te vinden. Dat hij misschien onzichtbaar beveiligd zou worden is volkomen onwaar. Ik zie hem vaak rondlopen en dan zie je in de verste verte niemand om heen lopen of er achteraan lopen.”
Volgens justitieverslaggever Remco Andringa van de NOS zeggen veel mensen die hem kennen dat hij niet beveiligd wordt. “Hij wil dat zelf niet, ook al weet hij dat dat risico’s met zich meebrengt.” Hij kreeg af en toe wel waarschuwingen van de politie dat mensen hem iets wilden aandoen.
“Dan ergerde het hem dat hij dat te horen had gekregen, maar verder nul informatie kreeg, waardoor hij eigenlijk niet goed wist waar hij nou aan toe was. Dus koos hij hiervoor, om zonder beveiliging door het leven te gaan.”
Een andere reden om zonder beveiliging te leven is volgens Jan Struijs, voorzitter Nederlandse Politiebond, dat het voor De Vries heel belangrijk is dat hij kan gaan en staan waar hij wil. Beveiliging vindt hij volgens Struijs “een forse belemmering voor de wijze waarop hij zijn werk uit kan oefenen.”

Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft met hem over beveiliging gesproken. “Hij heeft altijd tegen ons gezegd: ik waardeer je zorg, maar ik zorg er zelf voor. Ik trek wel aan de bel als het nodig is”, zegt algemeen secretaris Thomas Bruning die het tekenend voor zijn aanpak noemt. “Hij gelooft in zijn eigen kracht, maar dat is helaas gisteren toch op een andere manier uitgepakt.”

Had hij niet gedwongen kunnen worden? Volgens Struijs niet. “Nee, je kan dat nooit helemaal afdwingen als iemand het niet wil.” Ook Frans Knüppe, de deken van advocaten, noemt het lastig iemand te dwingen. “Ik moet wel de de vrije ruimte van iedereen respecteren.”

Overal veilig
“Peter R. de Vries is niet van plan zijn leven zo in te richten dat hij altijd over zijn schouder moet kijken of er iemand achter hem aankomt”, zegt Peter Wiegmink, die bevriend raakte met De Vries toen die betrokken raakte bij de coldcasezaak van de Posbankmoord. Hij is de broer van het slachtoffer in die zaak. Hij kwam wel eens bij De Vries thuis en vroeg hem toen of hij zich daar wel veilig voelde. “Ik voel me overal veilig”, zei De Vries toen tegen hem.
“On bended knee is no way to be free”, zei Peter R. de Vries in 2016 bij de uitreiking van de Kleurrijke Top 100. “Dat wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn, dat wil zeggen dat niemand ons kan overheersen en dat wil zeggen dat we nooit ‘ever never’ iemands slaaf zijn.” Die tekst is hem letterlijk op het lijf geschreven, voegde hij daaraan toe terwijl hij de tatoeage op zijn rechteronderbeen aan het publiek toonde.

Bekijk hieronder de toespraak die de misdaadjournalist toen hield.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending