Contacteer ons

Nieuws

Zie je sterretjes? Bij deze signalen moet je naar de huisarts

Gepubliceerd

op

Zie jij regelmatig sterretjes voor je ogen, bijvoorbeeld tijdens het opstaan of wanneer je omgeving ineens verandert van donker naar licht? Vaak is de oorzaak onschuldig.

Maar er zijn een aantal symptomen waarbij je toch beter even langs de huisarts kunt gaan.

Sterretjes zien

Sterretjes ontstaan doordat er iets mis gaat op de weg die het licht aflegt tussen de voor- en achterkant van je ogen. Licht komt binnen via je hoornvlies, het bovenste laagje van je oog. Vervolgens gaat het via je pupil door je lens naar de achterkant van je oog. Daar bereikt het licht je netvlies. Hier registreren zenuwcellen het licht en geven ze een seintje naar je hersenen.

Veelvoorkomende oorzaken

Wanneer je netvlies minder doorbloed wordt, bijvoorbeeld omdat je bloeddruktijdelijk zakt doordat je onverwachts opstaat, kan het gebeuren dat het even kort zwart wordt voor je ogen. Ook wanneer je tegen de zon in of naar een flitslicht hebt gekeken, kan je zicht even kort op zwart gaan. Dit komt dan doordat het netvlies extra actief is geweest en overprikkeld is door het heftige licht. In beide gevallen herstellen je ogen zich meestal vrij snel en hoef je niet naar de huisarts.

Minder onschuldig

Ouderen kunnen soms het gevoel hebben dat er een soort spinnenweb voor hun ogen zit: dikke draden die niet verdwijnen door te wrijven of te knipperen. In dat geval is het zaak direct naar de huisarts te gaan. “Het kan dan zijn dat er een kleine bloeding in het glasachtige lichaam is ontstaan dat een schaduw werpt op je netvlies. In het geval van deze grotere vlekken is het echter wél belangrijk om met de huisarts te overleggen”, adviseert huisarts Edwin de Vaal.

Alarm slaan bij bliksemflitsen

Het kan ook gebeuren dat je last krijgt van bliksemflitsen, bijvoorbeeld wanneer je tijdens een ongeluk een klap op je hoofd hebt gehad. “Bliksemflitsen ontstaan meestal omdat er iets niet in orde is met het netvlies”, zegt De Vaal. “Zie je aan de zijkant van je gezichtsveld opeens kleine bliksemschichten én een zwarte strook aan de zijkant van je ogen? En zie je de bliksemflitsen ook als je je ogen sluit? Bel dan meteen de dokter, want dit kan duiden op netvliesloslating.”

Bron | NU.nl, Margriet Beeld | Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending