Contacteer ons

Nieuws

Zo zien de Palestijnse man en kinderen van D66-leider Sigrid Kaag eruit

Gepubliceerd

op

Sigrid Kaag (59) heeft een succesvolle carrière van meer dan dertig jaar achter de rug, en nu is ze bezig met haar meest ambitieuze plan: de eerste vrouw in het Torentje worden. Al blijven haar man en vier kinderen altijd op nummer één staan.

Aan ambitie geen gebrek bij Sigrid Kaag. Ze werd dit jaar de nieuwe D66-leider en gaat voor het hoogst haalbare doel: de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.

Indrukwekkende loopbaan

Die drive heeft ze altijd al gehad. Na haar studie werkte ze twee jaar als analist bij Shell in Londen, waarna ze bij het ministerie van Buitenlandse Zaken op de afdeling politieke VN-zaken belandde. Vanaf 1994 tot 2017 heeft ze diverse functies gehad bij de Verenigde Naties. Kaag heeft 25 jaar in het buitenland gewoond en spreekt zes talen vloeiend.

Man Sigrid Kaag

De D66-leider heeft naast een glanzende internationale carrière ook een rijk gezinsleven. Ze is getrouwd met Anis al-Qaq, een Palestijnse tandarts. Ze leerde hem kennen in 1992, tijdens een werkbezoek in het Midden-Oosten. Het stel trouwde in het geheim in Jeruzalem. Toen haar werkgever daar achter kwam, verloor ze haar vertrouwensfunctie op de politieke afdeling van Buitenlandse Zaken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Kinderen Sigrid Kaag

Kaag en al-Qaq hebben samen vier kinderen: Janna (25), Makram (22), Adam (21) en Inas (18). Het gezin woonde jaren in het buitenland, nu wonen ze allemaal in Nederland. Janna is afgestudeerd in Londen en woont in Amsterdam. Haar zoons wonen in Rotterdam en Wageningen, en haar jongste dochter woont nog thuis.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Discriminatie

Kaag strijdt met haar partij tegen discriminatie, waar ze in haar privéleven ook regelmatig mee geconfronteerd wordt. Toen de politicus in New York woonde, werd haar man aangezien voor haar klusjesman omdat hij donker is. ‘Toen moest ik zeggen: hij is tandarts. En mijn man.’ In Zwitserland rijdt zij altijd en niet haar man, want dan komen ze makkelijker de grens over. Haar kinderen dragen de achteraam van haar man, maar gebruiken weleens Kaag bij bijvoorbeeld een sollicitatie. ‘Nou, bingo. Toen werd ze ineens wel uitgenodigd voor een gesprek.’

Bron: RTL Nieuws, Businessinsider, de Volkskrant, Story Beeld; Youtube, Instagram

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending